Poliția Locală pe cale de dispariție?

„Ne angajăm să desființăm Poliția Locală”. Sunt vorbele europarlamentarului din partidul PLUS, Dragoș Tudorache. Conform Digi24, acesta nu este de acord cu acest experiment care pare a fi eșuat.

Spune că Poliția Locală este doar un abuz la îndemâna Primarilor și a politicienilor, un instrument ce a îndepărtat Poliția Națională de comunitate și de activitățile necesare pentru sporirea siguranței cetățenilor. Dragoș Tudorache mai declară că structura Poliția Locală este un „experiment eșuat”, cu restanțe la prevenirea violenței în familie și a actelor de vandalism, la protecția mediului sau a animalelor. Nu lipsesc nici exemplele negative din existența acestei structuri, precum acțiuni în interesul primarului Sectorului 1 al Capitalei, urmărirea amantei primarului din Iași și altele.

Acuma nu știu în ce calitate sau în ce speranță vorbește dânsul despre desfințarea Poliției Locale, dar rezonează cu ceea ce își doresc mulți oameni, cei ce-i văd pe polițiștii locali ca pe niște gardieni publici. Și este întradevăr problematic să-i dai putere și atribuții de Polițist cu școală unui gardian cu altfel de școală în el. Unde mai pui apariția confuziei și a delăsării unde dacă suni la Poliția Locală ți se spune că ține de Poliția Națională și viceversa. Da. Mai bine o Poliție unică. Votez!

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.