Poliția Locală Constanța: Campanie în sandale

campanie-in-sandale Săptămâna trecută am avut ocazia de a vedea prin Parcul Tăbăcărie niște tineri îmbrăcați în haine pe care scrie Poliția Locală. De asemenea, fetele erau încălțate în sandale, balerini…orice altceva în afară de o încălțăminte decentă pentru un asemenea organ al Legii.

Mi-a adus la cunoștință asta colegul Sagi și era chiar foarte consternat de așa ceva. Pe bună dreptate. Păi persoanele astea sunt polițiste sau promoterițe? Oricum sexul feminin în Poliție e pus acolo doar pentru campanii de imagine și sesiuni foto pe Facebook-ul Poliției Române. Ce? Am zis ceva greșit? Păi luați atitudine, fetelor!

Campania se numește “Acționează responsabil, atitudinea ta contează!”. Se referă la prevenirea aruncării gunoiului peste tot și la a curăța după animalul tău de companie. Vezi poze de la acțiune, aici.

Un articol de azi, ne arată deja primele sancțiuni: pentru țigări aruncate pe jos, pentru coji de semințe și pentru deținătorii animalelor de companie ce n-au ridicat de pe jos fecalele câinilor.

“Bravo, e un început!”, ar zice unii. Și eu și alții ca mine ne întrebăm o chestie: Legea 61/1991 nu prevedea sancțiuni pentru așa ceva? Culmea, nu. De abia prin anul 2015 am văzut mai multe amenzi date prin țară pentru fapte de aruncat pe jos mucuri de țigară sau gunoi. Această acțiune se poate realiza local în baza Hotărârii Consiliului Local Constanța 184/2013. Articolul 5 al acestei hotărâri, punctul 4, menționează:

Scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri și trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

Asta în sensul unei sancțiuni de 400 până la 800 de lei amendă pentru persoanele fizice (conform Art. 6 al aceleiași Hotărâri).

Așadar, pot eu să spun “Bravo” astăzi unei reguli nerespectate din data de 31.07.2013, atunci când s-a semnat această Hotărâre?

p.s. Am auzit de asemenea că pentru această campanie s-ar fi cerut un buget de 1.000.000 de lei din bani publici pentru promovare pe posturi naționale. Asta deși posturile naționale sunt obligate să publice astfel de subiecte de interes general. Altă porcărie și aici. O să revin cu clarificări când o să găsesc documentul. p.p.s. Hai că nu prea se confirmă asta, de fapt cred că e un buget al Primăriei pentru varii promovări. Rămâne de cercetat în continuare…

Despre autor /

6 Comments

 • păi bă voi sunteți la mare, vrei să îți vină în cisme ?
  Sandale, slip una alta 😀

 • Joie Negru

  …ochelari de soare, colac de plaja in jurul taliei, de toate.

 • George

  Imi vine sa rad, serios! Sau sa plang! Fetele alea nu au uniforma care sa fie uni-forma? Sau oglinda? Sau sefi? Ca am mai citit si de dunga din gogoasa mai prin alt articol, si iar am ras. Sau am plans!

  • Joie Negru

   Ca mastile alea de teatru: comico-tragic.

 • Cu milionul ăla nu sunt eu de acord.

  • Joie Negru

   S-ar putea sa fie vorba de 1 mil, dar cred ca pentru mai multe activitati de promovare ale Primariei. Oricum, promovare se face, costa si aia ceva. Ramane de aflat concret cat. Hai sa promovam Legi de acum 3 ani! Pff…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.