Pisicile constănțene plus o mâță-n ploaie

Dacă tot ploua azi, am urmărit prin obiectivul foto această mâță. Cu greu o prindeam într-un unghi bun sau când se uita mai spre mine. E simpatică, dar săraca de ea va trebui să mai rabde o săptămână ce se anunță plină de ploi.

Joi va fi mai rău ca azi (mai frig, mai multă ploaie), dar de Sâmbătă încolo cică va fi mai senin. Doritorii de Primăvară încă strâmbă din mustăți.

Mă gândeam de asemenea la problema câinilor și a pisicilor de peste tot din Constanța. Dacă pentru câini s-a semnat un contract, cu pisicile (de pe străzi) nu facem nimic. Ce-i drept, au și pisiciile o utilitate. Fără ele multe alte locuri din lume s-au trezit cu problema șobolanilor, cu boli nasoale șamd. Acum n-ai zice că trăim într-un oraș și într-o Eră ATÂT de insalubră, dar…mai știi? Așa că… Pisica-vagabond: dușman sau prieten?

Asta cu păstrarea numărului șoarecilor la o cotă anume de către pisici se spune de asemenea că-i spre mit, căci la ritmul rapid de reproducere al șoarecilor, pisicile nu prea au șansă de câștig. Ce-i drept, când ai un dușman natural, nu prea îți vine să ieși la suprafață. Voi ce spuneți de asta? Ce-i de făcut?

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.