Pentru o masă de Paște trebuie să ai mai întâi…o masă!

Nu-i niciun loc ca acasă, spune o vorbă americană, tradusă în românește în acest mod. Tocmai din acest motiv mulți investesc în căminul lor, căci acolo este refugiul lor și spațiul lor creativ, spațiul acestora de liniște sau de confort.

De exemplu, de Paște vei avea de lucru să gătești feluri specifice de mâncare și gustare, dar vei avea nevoie și de o masa de living, unde să îți încapă și neam și cățel și purcel. Aici intervine o decizie de mobilat bazată pe multe aspecte: spațiul camerei, luminozitatea ei, stilul tău de design propriu… La o masă de living, vei avea nevoie și de un scaun de living. Sunt și aici atâtea opțiuni.

La o masă de living, mie îmi surâde și varianta extensibilă, căci multe spații sunt restrânse și va fi o alegere isteață pentru optimizarea spațiului. Dacă optezi pentru ceva fix, va conta mult viziunea ta. Mie îmi plac și exemplele precum poza de mai sus, căci îți oferă un aspect modern și dinamic. Desigur, aici contează din nou cum ai amenajat apartamentul/locuința. Se ia în calcul și „traficul” locuinței tale și dacă merită să investești într-o masă mai mare sau mai mică.

Ca scaun ales, ai și aici o paletă mare de decizii. Poți cumpăra un set și să scapi de probleme, însă multe produse pot fi combinate creativ. Scaunele pot fi în ton cu design-ul ales pentru spațiu sau dai design-ul pe confort sau viceversa. Dacă îți arunci un ochi pe somproduct.ro vei afla cam ce zic. Îți alegi poate un scaun tapițat cu stofă și picioare de lemn. Arată extraordinar și va fi și comod, dar se poate și mai comod de atât. Eu prefer maxim scaunul clasic, cu aspect modern, unde poți să-ți așezi brațele în manieră relaxată. Alții și-ar pune și beanie bags în bucătărie sau sufragerie… Gusturi și gusturi!

Ideea e că un stil anume îți definește viziunea, plăcerea și modul tău de exprimare. Cu un buget mai mare sau un buget redus, tot știi cum să-ți exprimi felul de-a fi prin mobila și decorațiuniile din casa ta. Eu ca meserie de moment vând produse electrocasnice și observ cum mulți se uită la puterea aparatului, la opțiuni și extraopțiuni tehnice… Foarte mulți alții aleg acel produs căci „se asortează”. Foarte mulți! Aici se vede nevoia de armonizare între produsul ales și spațiul sau viziunea dorită. Așa funcționăm și asta ne face plăcere!

foto via all-free-download.com

O banală masă sau un banal scaun nu a fost vreodată ceva de neglijat în orice societate de-a lungul timpului. Ba chiar invers: A fost ceva prin care omul și-a impus statutul. Regele stătea pe ce? În esență, un scaun.

Chiar și profesioniștii din domenii administrative, când urcă pe scara ierarhiei își redecorează biroul și trebuie neapărat ca acel birou să fie impunător! Iar apoi, îmi mai place și expresia de om cu scaun la cap. Originea ei se spune a data din timpuri când un scaun a căpătat înțeles de autoritate, o judecătorie, un tribunal sau un consiliu de sfetnici domnești. Așadar scaunul a căpătat o conotație de putere sau statut. A rămas la fel acest sentiment. Din acest motiv o hotă incorporabilă și nu doar una clasică, un prăjitor de pâine cu design elegant și nu cu vreo putere anume importantă, o mașină de spălat slim și nu una de 60 pe 50 de centimetri… Ține de spațiu, de optimizarea spațiului și foarte mult de dorința de a avea ceva frumos. De Paște, de sărbători, de orice ocazie și moment!

.:: Articol inspirat și scris pentru campania Spring SuperBlog 2019

Despre autor /

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.