Pe unde mai pedalăm în această săptămână prin Cța?

Ah, Constanța! Acest oraș plin de biciclete în război cu mașinile și mașini în război cu bicicletele! Ce-i drept, ambele cateogorii de participanți în trafic trebuie să aibă mare grijă!

În săptămâna 12 – 18 Martie avem cel puțin două variante de destindere prin pedalare! Prima, este Joia Bicicletelor, evenimentul marca Ciclism Constanța. Adică, de regulă, în fiecare zi de Joi la ora 19:30 în fața Casei de Cultură din Constanța, se pedalează organizat pe o rută anume. Asta cu siguranță se va întâmpla și în data de 15 Martie. Problema mea cu acest eveniment e că de câte ori am participat a fost mai degrabă întrecere nu paradă. Not cool. Organizatorii trebuie neapărat să-și revină!

O altă variantă pe această perioadă este evenimentul din 17 Martie, cu cel mai banal cover de eveniment din istoria cover-urilor de evenimente specifice. Dar, e un eveniment de promovare a ciclismului, unul de socializare și unul de un soi de protest la adresa condițiilor de trafic din Constanța.

p.s. Traseul oficial este Casa de Cultura – Kaufland – Parc Gara – Far – Dorally Mall – intoarcere sens giratoriu Hatman Arbore – Dorally Mall – Far – Poarta 4 – Poarta 1 – Faleza Cazino – Piata Ovidiu – Bd Tomis (pista pentru biciclete) – dreapta Capitol – Bd Mamaia – Delfinariu – Pescarie – Mamaia Butoaie loc socializare. Se pornește de la ora 13:00.

Ce-i drept și bicicliștii amatori trebuie să învețe mai bine Codul Rutier și apoi rămâne problema șoferilor vs. bicicliști. În rest, astfel de evenimente sunt foarte bine venite, căci să ieși cu bicicleta în oraș n-ar trebui să fie mare inginerie. E chiar necesar, ecologic, sportiv și foarte pozitiv ca obicei. Mulți încurajează asta și la muncă. Fun fact: Fabrica Heineken din Constanța le dă angajaților câteva biciclete cu care se pot duce și acasă.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.