Păreri de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte din Constanța

noaptea lunga a filmelor scurte constanta 2016 (1)

Acum 2 zile mă puteați găsi la Aeromania. După acest eveniment, am ajuns prin Parcul Tăbăcărie, pentru a afla ce a făcut Victor Maxim pe acolo cu evenimentul Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, a celor de la ShortsUp.

Eram pe acolo cu ddumi și Mosa. După Aeromania ne-am dus imediat în Satul de Vacanță ca să mâncăm și noi câțiva mici. Era aglomerație mare acolo iar manelele erau date la maxim pe ici pe colo. O terasă nesimțită rău chiar avea volumul dat enorm de tare. Ne-am dat întâlnire acolo cu bloggerul Emilian. Am mâncat câțiva mici și cartofi prăjiți. Emilian ne-a însoțit până în zona festivalului de scurtmetraje și și-a văzut de drum mai departe. Places to be, dancing to do…

La intrare, la zona de scurtmetraje, am dat de nimeni altul, inconfundabilul și inegalabilul. Victor Maxim. Povestea că a avut probleme cu un generator, că se bucură că lumea s-a adunat în număr mare acolo și că mulțimea aplauda de fiecare data la final de vizionare a unui short. Bizarii ăștia de la Radio Constanța au venit cu un articol grăbit cum că evenimentul ar fi fost unul cu debut ratat. Și eu mă iau de Victor când e cazul, dar aici e chiar prostie. Azi au venit cu un alt articol ce încerca să fie mai imparțial, dar care a eșuat mizerabil oricum. Lăsați-vă de chestii jurnalistice!

Victor ne-a făcut cinste cu intrarea la eveniment, așa că n-o să mă mai iau de el momentan. Bloggerii ăștia pișcotari, știți voi… Noi ne-am așezat pe iarbă, pe o pătură adusă de acasă. Scaunele din zonă erau ocupate, hamacele de asemenea. De aici și plângerea unora. Probabil niște fițoși ce n-au venit de fapt pentru filme și care oricum au ajuns prea târziu ca să ocupe loc. Eu unul am fost mereu pasionat de short-uri și scurtmetraje, căci pot fi făcute de nume mari, dar mai ales de nume mici, ce au idei originale și de-a dreptul grozave. Nu-ți trebuie bani mulți ca să nimerești ceva grozav. Studiați de exemplu cazul filmului Pitch Black.

noaptea lunga a filmelor scurte constanta 2016 (2)

noaptea lunga a filmelor scurte constanta 2016 (3)

Noi am ajuns la ora 23:00 pe acolo. Am stat la vreo 5-6 short-uri. Au venit și cei de la Neptun Tv ca să filmeze prin zonă. Dacă vreți să vedeți și partea mea de interviu, click aici. A mai venit apoi o altă persoană pe prosopul nostru, o amică de-a lui ddumi și o viitoare amică de-a noastră. De aici am planificat spontan o drumeție pentru a doua zi și uite că o să vă povestesc imediat și despre aceasta!

Evenimentul ăsta cu scurtmetraje s-a desfășurat în același timp în alte câteva orașe. A venit pentru prima dată și în Constanța, organizat de forțe locale. Eu am văzut că a prins bine la public și sunt sigur că mulți au fost foarte mulțumiți. Vremea era bună, țânțari n-am simțit să mă deranjeze, aveai și toalete ecologice. Chiar și dacă n-aveam cel mai bun loc din zonă, tot m-am simțit bine. E un sentiment aparte să stai în parc, în natură, la un astfel de eveniment. Ba chiar ne-am întins pe spate cu toții și ne uitam la cer și copaci, în liniște. Starea asta face cât jumătate din eveniment.

M-a amuzat rău scurtmetrajul Kung Fury, o producție suedeză de mare succes. Îmi plac mult scurtmetrajele mai istețe sau psihologice, dar și comediile astea au un farmec enorm. Sper să mai revină acest eveniment pe la noi, căci uite cât de bine a prins la public!

Despre autor /

3 comentarii

    • Joie Negru

      Scris de celebrul Hagi. Cica nu stim cat spatiu verde exista in mod oficial. Ba stim. E o statistica bizara, dar stim. Apoi ei se folosesc de City Park mall ca sa isi faca un renume, stiind ca multi sunt impotriva mall-ului. Festivalul asta a fost doar ceva anume si ceva ce a parut decent. Auzi tu, ca sta lumea sa sparga seminte acolo, ca si cum faci Revelion in Piata Ovidiu. E cu dus si intors mereu. E adevarat ca nu avem numarul de spatiu verde alocat pentru fiecare locatar si zona, dar nu vad legatura concreta cu acest festival.

      Ce-i drept, ma astept sa ne certam in continuare mult si bine pe tema oamenilor, a politicii si a altor aspecte. Daca domnul Stelian e avocat, sa isi puna odata in practica meseria si sa schimbe ceva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.