Parcarea publică în Constanța este iar cu plată. Sau nu?

În Constanța, ca în multe locuri, avem probleme cu parcarea. Nu doar cu cea de la bloc, dar și cu cea publică. Nu poți parca undeva că trebuie să plătești prin sms parcarea. Sau…trebuia.

Conform Cuget Liber, consilierii locali iar s-au pus azi pe votat fel și fel de tâmpenii. Dacă te uiți pe ordinea de zi, te crucești. În fine. Faza e că au votat și hotărârea care stabilește amenzi pentru neplata parcării în parcările publice din municipiul Constanța, cu 17 voturi PENTRU și 9 voturi ÎMPOTRIVĂ. Cică s-a votat să plătești iar amendă dacă parchezi pe locuri publice. Păi până acum câteva zile am tot auzit că însăși Poliția îți zicea să nu mai plătești că o faci degeaba… Ei bine, pentru că cei de la Cuget Liber sunt pe ducă și sunt mereu în căutare de Redactori, nu se mai pricep să facă o știre cum trebuie. Și chiar mă oftic, pe bune. Erau mari cândva.

Cuget Liber spune că e o hotărâre așa în van. Nu. Este hotărârea din ședința din 30 Iulie 2020 (vezi proiectele aici), hotărârea 58. Aici vedem o hotărâre întocmită ca la grădiniță, iar eu personal nu cred că ține.

Pe scurt, s-a decis aici de către Primărie (Consiliul Local, hai) a aplicării unei amenzi între 200 și 400 de lei pentru cei ce parchează pe locul mașinilor electrice – lângă stația de încărcat – și a unei amenzi între 200 și 600 de lei pentru cei ce parchează pe locurile altor oameni ce au plătit pentru locurile alea de parcare la Primărie, dar și pentru cei ce parchează într-un – citez – loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul local prin hotărâre.

Ceva sec cu pretenție de Lege Locală, în baza unui Referat de Aprobare sec și prost întocmit, atașat ca anexă acestui proiect 58. În esență, știrea prost întocmită de către Cuget Liber se referă la un proiect prost întocmit al Consiliului Local Constanța pentru implementarea unei contravenții, fără substanță. Ne-bazată pe nimic de fapt!

Amintesc că aceste contravenții și plata prin sms și altele, erau bazate pe hotărârea de Consiliu Local Constanța nr. 235/28.06.2018, hotărâre care a fost spulberată de către Curtea de Apel Constanța – decizie definitivă – la data de 25.03.2020!

Așadar, să zici acum că vrei iar să dai amenzi, mi se pare oportunist doar pe sezon de Vară și atât, atacabil în Instanță fără probleme. Asta e părerea mea și vă rog să mă corectați dacă mă înșel! Măcar eu v-am dat mai multe informații decât așa-zisa Presă care a mai rămas prin orașul ăsta ruinat…

p.s. Stai că a luat foc Făgădău! Citește AICI.

[Later Edit] 05.08.2020 Locala face poze. Ce o să și-o ia iar Făgădău pe tema asta…

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.