Pandemia părerilor despre pandemie

Nu voi face excepție de la ironia titlului, căci ce altceva ai de făcut în aceste zile? Mediatic vorbind, îmi pare ca povestea cu băiatul care a strigat Lupul.

Ieri am ieșit din casă. De două săptămâni stau acasă, ca să mă feresc de virus și ca să nu dau eu virusul mai departe. Muncesc de acasă. Văd păreri multe despre cum să muncești de acasă, ca și cum s-ar aplica exact acestui caz. Nu se aplică. Ești stresat, ești afectat, lucrezi la o capacitate restrânsă, căci nu are cum să nu te afecteze nu doar știrile ci și izolarea în sine. Nu există să lucrezi cu bine de acasă în aceste vremuri. Și asta o zic eu, un introvertit de fel, care știe să facă față unei auto-izolări. Am ieșit ieri din casă deci. Cu foicica de la Guvern cu tot. Asta ca să alerg în apropiere de domiciliu. Alergam până la bulevard și înapoi. Vedeam acolo ca un sătean ieșit la stradă fel și fel de mașini, vreo 2-3 oameni ce făceau curățenie într-o grădină din afara blocului și 2 fete făcând jogging, departe de casa lor cred. După asta am mers la hypermarket să fac câteva cumpărături. Zici că eram în vacanță! Ieșeală! Mall semi-gol! Nu există să faci cumpărături doar de strictă necesitate în momentele astea, căci ai lua-o razna mai mult. Și o vom lua razna mai mult…

Am prevăzut din start câteva lucruri, inclusiv că se va restrânge informația despre numărul de infecții și morți în România. Asta nu se întâmplă doar la noi (vezi China, Rusia…) și nu se întâmplă doar acum. În anul 1918 s-a întâmplat la fel cu Gripa Spaniolă. De ce se numea Spaniolă? Căci doar Spania raporta corect numărul de cazuri. De aia acum dacă vedem exagerare la știri, zicem că e ăla cu Lupul care ne-a mai mințit. De fapt, se raportează foarte puțin realitatea. Realitatea atâtor oameni, din atâtea locuri…

Vă mai prezic ceva, fără să vreau a fi privit ca Nostradamus. O iau pe logici și observație. Noi suntem în scenariul 3 acum, în România. Scenariul 4 va avea loc Luni, 30 Martie 2020, la ora 13:00. p.s. Atunci și Ordonanța militară 4, cel mai probabil.

p.s. Ăștia m-au citit. Nu doar că nu au decis să sărim în scenariul 4 (căci da, se decide) ci au și dat ordonanța 4 mai devreme! O ordonanță militară mai proastă, nici c-am auzit. Ordonanțele astea sunt ca seria The Fast & The Furious. Cu fiecare parte nouă, mai mare dezamăgirea.

Suntem obișnuiți acum cu date fixe la ora 13 în fiecare zi. Au luat-o puțin câte puțin, câte 15 cazuri, câte 16. Să nu sperie populația, ca să nu descurajeze populația, cum se face de obicei în caz de urgență națională. Apropo. De două săptămâni s-a și întâmplat nebunia asta și deja mulți au rămas în șomaj sau au fost dați afară de la muncă. Ce spune asta despre Economia noastră? Nu mai zic ce spune situația asta despre sistemul nostru Medical de Stan și Bran

Dar, cum se face că la doar 193 de cazuri de infectare apărute până pe 17 Martie în România, a ieșit Ordonanța Militară nr 1? Cum se justifică să dai o ordonanță care îngrădește atâtea drepturi, care blochează atâtea locuri de muncă și nimicește Economia, din cauza a 0.000965% din populație afectată? Există două cazuri doar: 1. România este o țară cu oameni la conducere ce sunt extrem de vigilenți și știu să aplice o măsură de carantină efectivă în timp extrem de util (timp record); 2. Cifrele dezastrului sunt foarte foarte mari și nu se discută despre asta public.

Mai umblă vorba în târg că doctorii sunt obligați să semneze clauze de confidențialitate pe tema asta. Mai plusez și eu cu instinctul meu că pacienților li se ia telefoanele și nu îi lasă să comunice realitatea din spitale. Din eroi, medicii vor deveni cei blamați, cum se întâmpla oricum într-un procent măricel.

Ah, să zic și de bine, nu? Păi… Ce să zic? Dacă eram american și eu îmi cumpăram multe arme. La naiba, nu mi-a ieșit! Ok. Sfaturi. Căutați să faceți mișcare, să mâncați cumpătat (eu puțin reușesc să respect din astea, zilele astea), să nu cheltuiți banii prea devreme, să investiți în acțiuniile unei companii ce produce hârtie igenică…

Despre autor /

Un comentariu

  • Eu n-am iesit deloc. Mi-am facut provizii acum ceva timp, dar curand o sa ies si eu sa realimentez. Miscare fac, cat se poate, in casa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.