Orașul drujbelor pe nume Constanța

Fiecare primărie are o Stemă, un drapel al său. Noi ar trebui să-l schimbăm pe cel existent cu cel de mai sus, căci an de an, rămânem cu tot mai puține spații verzi în oraș și cu cât mai puțini copaci.

Cei de la Confort Urban, Pomacost și alții, au reușit să elimine orice șansă de aer curat în orașul ăsta așa-zis modern și mare. Devine din ce în ce mai greu să respiri pe aici și situația nu este una care pare să se schimbe. Ba chiar construcțiile noi, sunt permise fără a se respecta spațiul verde, fără a se gândi un parc lângă… Colac peste pupăză, asta se întâmplă fix în perioada când lumea se încălzește din ce în ce mai tare, după cum spun și cei de la Asociația Mondială de Meteorologie.

În locul arborilor vechi – dar declarați nesănătoși și ciuntiți la propriu – apar niște bețe înfipte în pământ, numite „copaci”. Acei copaci în devenire vor ajunge la maturitate pe timpul vieții unei alte generații de constănțeni, asta dacă sunt îngrijiți, udați, protejați. Nu sunt protejați însă și dispar aproape la fel de repede precum apar, în multe zone.

În ziarul Cuget Liber, vedem un articol recent despre cum se plânge lumea că sunt tăiații Teii pe bulevardul Tomis. În fine, tăiată rădăcina lor, lucru ce-i va slăbi și pe ei. În alt articol vedeam cum sunt aduse acuzații de distrugere a copacilor turnându-se la baza lor motorină. Pe grupul de Facebook de Inițiativă Civică vedem o poza cu vechiul bulevard al marinarilor, acum schimbat cu asfalt în loc de piatră cubică și cu mulți copaci dați la schimb pe niște bețe înfipte-n pământ.

Când ziceați că sunt alegerile locale? Pe 27 Septembrie? Păi dacă nici atunci nu scăpăm de ciuma în care ne aflăm, Constanța va fi categoric un oraș numai bun de abandonat!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.