.:: omul ca un trandafir

Azi citeam pe net cateva citate si am dat de unul a lui Ziggy Marley care spunea ca te poti plange ca trandafirii au spini sau te poti bucura ca spinii au trandafiri. De ce sa nu le luam pe ambele in calcul si sa le gandim pozitiv?

Sunt multe flori pe lumea asta, am vazut zeci de flori si alte sute in poze. Multe se asemanau, insa altele ieseau in evidenta enorm. Trandafirii sunt speciali caci sunt in acelasi timp si frumosi si intepatori. Cunoasteti pe cineva asemanator? Exact, omul. Desigur ar fi mai indicat sa vorbim despre oamenii frumosi, oamenii mai speciali ca trandafirii. Ei pot fi frumosi insa au in mod logic si normal si parti proaste caci altfel n-ar mai fii fost oameni. Insa partile alea proaste repet ca sunt acolo datorita conditiei existentiale, asa suntem. Asta nu inseamna ca un om frumos poate fi umbrit de anumite defecte sau greseli comportamentale mici. Ce vreau sa zic e ca multi oameni care sunt cu adevarat frumosi sunt respinsi din cauza unei temeri ca spinii lor ii definesc. Nu e asa, daca realizezi ca omul are si bune si rele, vei avea istetimea de a separa detaliile si de a aprofunda ceea ce stiai tu despre o persoana anume. Aici nu e neaparat cazul de „aparentele inseala”, caci spinii sunt acolo, insa e vorba de acordarea de timp si mai ales atentie pentru a putea da un verdict asupra caracterului unei persoane.

Unii oameni sunt ca trandafirii si desi poate prima atingere va intepa, vei descoperi mai incolo o mai mare placere cand vei stii cum sa apuci acel fir de trandafir. Facand asta, vei descoperi probabil ca frumusetea aparenta este intradevar si frumusetea reala.

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.