Obiceiurile și alinturile dintr-o relație se pot înlocui

Țin minte – vag – fosta relație. În momentul încheierii acesteia mă gândeam că o să-mi fie tare greu să nu mă mai prostesc alintat la fel, sau că o să trec ușor peste, sau că o să mă raportez la o nouă persoană cu alte gesturi și alt comportament. E greu, ce-i drept. Ei bine, viața merge înainte și chiar ne raportăm bine la noi relații cănd dăm șansa unei astfel de situații.

Se întâmplă, mai ales după o vârstă de două zeci și ceva de ani, să devenim mai stabili în relații. Acolo dai de o nouă problemă, cea a Atașamentului. Devine problemă când te regăsești în situația de a renunța la relație. Ca fată sau ca băiat, îți faci cam aceleași griji: Oare o să pot să trec peste? O să pot râde la fel de senin, sau o să pot să am o atitudine diferită față de o nouă persoană? Răspunsul este: Da.

Chiar mă gândeam de curând la fosta relație, la cum îmi făceam griji că n-o să pot să uit anumite gesturi sau un anumit fel comportamental pe care l-am avut în această relație. Ei bine, acum nici nu mai știu exact la ce mă gândeam când îmi făceam astfel de griji. Asta pentru că de ceva timp m-am aflat într-o nouă relație, cu altfel de obiceiuri și altfel de alinturi. S-au suprapus peste cele vechi. Drept urmare, nu există relația potrivită ci persoanele potrivite. Iar aici intervin alți parametri, precum cei ai momentului potrivit, timpului potrivit, creșterea potrivită. În experiența mea vastă în relații, am aflat până în prezent – ca băiat – o singură constantă sigură: Trebuie să ai bani, carieră, determinare, pozitivitate… Fără asta, relația ajunge în acel inevitabil punct al certurilor și al jignirilor chiar. Asta nu e viață.

De aia o duc mulți bine, căci se cuplează atunci când sunt mai bine ancorați în societate, când sunt amândoi caractere potrivite sau puternice. Dacă nu, nu iese. Asta îmi pare a fi o generalizare sigură a unei astfel de experiențe, cel puțin – din nou – din punctul meu de vedere. Asta înseamnă că n-ar trebui să ai o relație serioasă până când TU nu ești stabil(ă). Cam da.

Ideea de bază a acestor vorbe rămâne aceea că Da, trebuie să fii pe picioarele tale în societate pentru a evolua. Fără asta, vei avea doar atracții și chiar și câțiva ani de relație ce funcționează din inerție. Adică ai pus în mișcare totul și merge așa înainte. Deseori, la vale. Asta până când unul din parteneri pune punct, se separă și evoluează.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.