O zi din meseria de livrator Food Panda!

Articolul ăsta este despre reportajul celor de la Recorder.ro – platformă independentă de video-jurnalism despre care vorbeam și după TedX Constanța, aici, despre Daniel Florescu, un domn din satul Colțești, dinspre localitatea Ghergani, din județul Dâmbovița, ce face naveta până în orașul București, pentru a lucra ca livrator Food Panda.

Mi s-a părut așa fascinant că omul a descris munca de livrator ca „meserie” și m-a lovit: De ce nu? Adică, nu ne gândim la băieții de la Food Panda sau Glovo sau alții ca făcând o meserie, însă uite că pentru unii este exact asta și își fac și niște bani buni dacă insistă!

Daniel Florescu se trezește în fiecare dimineață la ora 7. Își bea cafeaua, apoi pregătește ceva de mâncare pentru copii. Pe la 8.30, își ia bicicleta și pornește pe ulițele din Conțești, Dâmbovița, satul unde locuiește, spre Ghergani, localitatea învecinată, unde există o mică gară. Acolo, Daniel Florescu lasă bicicleta în curtea unei cunoștințe. Bea un suc sau o cafea de la magazinul sătesc și pe la 9 și-un pic se urcă în trenul personal care duce la București.

O oră mai târziu, coboară în Gara de Nord și se îndreaptă cu pas hotărât către un fast-food unde are legată o a doua bicicletă. O dezleagă și se loghează pe aplicația de livrări de mâncare pe care o folosește, anunțând astfel că a ajuns la muncă. În câteva momente primește deja prima comandă, se urcă pe bicicletă și începe o cursă continuă între restaurante, șaormerii, cafenele și zeci de apartamente din Capitală unde livrează mâncare.

Vezi reportajul mai jos:

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.