Nu prea sunt de acord cu vaccinul obligatoriu…

E simplu de tot să vii cu o logică în situația vaccinului obligatoriu. Zici că nu face rău? Păi de ce nu-ți pui toți banii pe asta ca Guvern? De ce nu oferi ASIGURĂRI că nu face rău dacă tot nu face rău? Zi ca Stat că despăgubești pe oricine care are parte de efecte secundare după vaccin și zi ca Stat că oferi gratuitate la analize periodice după vaccin în caz că suspectezi că s-a schimbat ceva. Atât. Simplu.

Ah, nu o faci și te miri de ce comentează lumea anti-vaccin? Păi…cum vine asta? Eu mi-am făcut vaccin și sunt în mare parte bine. Unde nu aș fi bine nu știu dacă ține de vaccin sau de starea mea generală de sănătate, dar n-am pățit nimic evident sau nici n-aș ști să cuantific starea de după. Mi-ar fi plăcut însă să pot afla dacă s-a schimbat ceva, să-mi garanteze cineva niște analize specifice (căci doctorul de familie nu are treabă cu orice specialitate sau n-aș știi eu ce să cer). La femei e și acolo problematic și aproape sigur pățești câteva dereglări, dar unde vezi scrisă asta? Câți raportează la medicul de familie formularul după vaccinul anti-Covid și câți medici de familie primesc formularul dacă trece o săptămână sau două sau o lună, când apar probleme?

Iar dacă pățeam ceva? Cine mă ajuta pe mine în țara în care nici Asigurarea medicală nu-și face treaba? De aici ratele scăzute de vaccin în România sau în Bulgaria… Unde e corupția mai mare, ce să vezi? Fix acolo frate nu vor oamenii să se vaccineze. Chiar nu vedem legătura? Dacă cetățeanul nu primește garanție, cetățeanul rămâne suspicios și temător de-a dreptul!

E rău dacă faci Covid. Se știe asta. Poate zici că nu faci și tot faci. Ok. Dar și un vaccin poate să aibă repercusiuni grave fix pentru CNP-ul tău. Exact la organismul tău, iată că s-a trezit să facă haos! Eu mi-am făcut vaccin „la risc” că doar nu voiam eu să fac un vaccin, iar riscul meu era împărțit doar cu familia și cei dragi dacă lua o întorsătură negativă. Pentru o laudă de cazuri puține cu probleme, e cam ciudată lipsa unei garanții a producătorului vaccinului sau a unui Stat. Căci ce ai avea de pierdut dacă tratezi câteva sute sau mii de cazuri rare? Dar nici așa nu garantezi că ajuți. Garanție negru pe alb, nu garanție politică de România lui Papură-Vodă… Așa că vrei să impui. Să forțezi. Și nici așa să nu garantezi! Păi dacă nici asta nu e ruptă din celebra carte 1984 a lui George Orwell, nu știu ce mai e… De fapt toată starea românilor pare să fi căpătat aceeași notă sumbră și paranoică din carte. Știți? Simțul ăla că nu-ți aparții…

Mai ales acum cu Pandemia Eternă, se cam duc la toaletă drepturile noastre și mai ales…intimitatea noastră. Pe vremea mea nu puteai să întrebi date despre pacient așa cu una cu două și în orice calitate (chiar și ca persoană fizică) iar acum vedem „specialiști” ca doctorul Mahler ce spune că vrea ea să știe ce profesori sunt vaccinați sau nu. Fix EA! Cadru medical. Vrea să fie publice datele pe care ar trebui să știe ca specialist că nu se dau. Asta s-a și decis oricum, că nu se fac publice căci te lovești de GDPR, însă aici s-a ajuns! Nici specialiștii nu mai sunt specialiști. DACĂ se va termina vreodată pandemia asta, trebuie neapărat să nu uităm să reparăm drepturile cetățeanului și ale pacientului, căci au fost serios avariate. De cele umane generale, nici nu mai zic.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.