Nu mai bine te-ai pune pe învățat un curs de autoapărare?

Nu știți ceva despre mine. Eu am fost mereu atent la toate stilurile de luptă. Mă pasionează, mă obsedează deseori. Am crescut într-un cartier mai dur și nu exista acolo să nu te iei la bătaie cu cineva. Așa am crescut. N-am fost niciodată Agresorul. Nici acum n-aș știi cum să fac asta. Am fost însă mereu în postura defensivă. Am câștigat mai mereu o luptă prin faptul că rezistam și că nu mă lăsam pus la pământ. Nici până în ziua de azi n-am învățat însă un stil de luptă, printr-un curs. Este pe To Do list-ul meu de ani de zile.

Stilul meu preferat este Muay-Thai. Este un stil îndrăzneț rău de tot și solicitant, însă cred că i-aș face față, chiar și la vârsta mea de 31 de ani. Ultima oară când am căutat stilul ăsta în Constanța, nu l-am găsit. Avem aici însă alte stiluri: Box, Kickboxing, Karate, Jiu-Jitsu, Judo, Aikido, Kenjutsu…șamd. Îmi povestea o amică despre un eveniment demonstrativ ce va avea loc azi pe la noi.

Astăzi, 31 Iulie 2017, la ora 21:00, în spatele clădirii Cuget Liber de pe bulevardul I.C. Brătianu, va avea loc un curs demonstrativ de Kenjutsu, organizat de către Aikido Aikikai Constanța. Sunteți invitați să participați gratuit la această sesiune, pentru a vă convinge dacă vă atrage sau nu un astfel de sport ce devine necesitate într-o societate plină de pericole la orice pas. Un astfel de curs nu te va iniția doar în tehnicile elementare de autoapărare ci și în mentalitatea ce te scoate din eticheta de victimă. Această mentalitate este de fapt lupta cea mai importantă în majoritatea situațiilor de abuz și pericol! Alte avantaje ale unui astfel de curs sunt:  îmbunătățirea condiției fizice, îmbunătățirea echilibrului interior, calmitate, creșterea vitalității, diminuarea anxietății și a stresului, sporirea încrederii în propriile forțe, dezvoltarea abilităților de analiză și anticipare sau ameliorarea calității vieții. Și nu vorbim de o pastilă aici! Ci de muncă și de o acțiune fizică și psihică și evidentă ca rezultat al implicării tale!

Acest nou Dojo este inaugurat în acest loc din data de 4 Ianuarie 2017 și dispune de două săli în care se va lucra în paralel atât cu grupele de începători cât și cu cele de avansați. Există șase instructori cu șase asistenți alături ce vă vor acorda atenția necesară. După acest curs demonstrativ, veți putea discuta cu un Sensei despre Tarif și Program.

Nu doar fetele au nevoie de astfel de tehnici. Băieții sunt priviți greșit în societate, crezându-se că fac față mai bine unor atacuri. Nu e chiar așa. E umilitor și pentru noi, e înfuriant sau deprimant până la cote maxime. Toți avem nevoie de o încredere în plus. Încrederea aia îți dă adrenalină iar adrenalina aia – că ești fată sau băiat – îți dă o forță aproape supraomenească!

Astfel de cursuri nu te transformă în……… De fapt, ce luptător, actor sau super erou nu are o slăbiciune? Cine îi bate pe toți? Nu prea există! Dar există atitudinea! Aia te face aparte și aia te apără prima. Având puterea să iei o decizie de luptă în fața unui pericol, îți schimbă viața cu totul! Eu am câteva episoade în viața mea când am înfruntat grupuri de persoane deodată. M-a ajutat asta mult, m-a ajutat să nu pic în genunchi, să-i fac pe ei să se distanțeze. Caut în continuare puterea asta! Exact asta trebuie să căutați și voi, oricine ați fi!

Așadar, încercați și un astfel de curs! Măcar participați la o demonstrație și analizați bine figurile celor implicați în acest curs sau altul! Poate vă ajută! Poate ar trebui să căutați ajutorul fix în astfel de activități! Stay safe!

p.s. Nu pot să mă abțin să nu zic alte lucruri. Eu, fiind (sau fiind fost) mai retras/sensibil de fel, am vorbit mai mult cu fetele. Am fost șocat și înfuriat să aud câte din ele au fost abuzate sau violate și asta mai ales pentru că au înlemnit în fața situației respective. Atitudinea construită în timp schimbă momentul, schimbă viața! În general, doar voi vă puteți ajuta cel mai bine situația! Luptați!

p.s. Hai să vedem progresiv cum ați putea învăța ceva. Primul video pare mai lent, dar are sens pentru concentrarea voastră. Apoi, intră ritmul de luptă fără arme și vedem un control ca un dans de elegant. În practică, lupta e mai rapidă și mai dură, dar deseori, mișcările astea grațioase te pun în avantaj.

Despre autor /

Un comentariu

  • Mi se pare o idee buna inclusiv pentru copii, sa practice un astfel de sport incat de la varsta mica, am cativa prietenii care isi duc copii la astfel de cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.