Nu-i nimic… Au și lumânări la Spital!

Eu nu sunt unul dintre cei care cred că virusul Covid 19 e o invenție și o conspirație. Mulți dintre apropiații mei cred că răsuflă ușurați, sătui de ceilalți apropiați care nu știu să lege două cuvinte și trei teorii.

Un virus nu este o Lege dată. Un virus nu este o statuie construită pe care lumea s-o huiduiască și s-o dea jos căci arată cumva. Un virus este…ei bine, un virus. Dacă din lecțiile de Biologie de la cea mai elementară școală pe care se presupune că toți am făcut-o nu înțelegi ce-i un virus, măcar din filme te-ai putea inspira. S-au făcut filme pe tema asta, pe exact același tip de virus. De ce? Căci era plauzibil să se întâmple asta! Nu e o invenție politică, nu e o invenție a Elitei sau a Illuminati. E un virus.

Ah… Că Politicul și Elita poate profita de asta, e altceva, însă riscă și ei să-și dea cu stângul în dreptul când văd că le mor „sclavii”, căci da, asta suntem în general pentru ei. Din prostie și din viclenie, se găsesc mulți să profite. Dar chiar și ei…improvizează și se trezesc forțat la realitate când se îngroașă gluma. Virusul nu e o cădere la Bursă și au început să se sperie și bogătașii de asta. Moartea provoacă Teama, Teama provoaca Precauție, Precauția înseamnă mai puțin Consum și Consumul e totul pentru Politicieni și Afaceriști. Ați observat în starea de Urgență cum ați rezistat fără mers la sală și piscină și fără acel ceas de aur de fiță și fără ieșiri constante în restaurant? Ar fi cam nașpa pentru unii dacă v-ați obișnui așa… Unde mai pui că urmează și noua criză financiară, urmare a pandemiei…

În fine. Eu voiam să mă rezum la reclamele Tv. Cică păstrează distanța, salvează viața, arată că îți pasă… Numai dulcegării și porcărioare. Păi de asta ascultă românul? De „scuză-mă, te rog eu să asculți de aceste mesaje, nu vreau să te deranjez, dar e o chestie pe care trebuie s-o faci”. Imediat ia foc românul! În primul rând pentru că mulți români sunt needucați și răspund needucat la un banal „scuză-mă” sau „mulțumesc” și te cred fraier, în al doilea rând pentru că dacă îi zici românului ce să facă, moare de mândrie! Ironic însă, românului îi placă să zică altuia ce să facă. De aici mândria peste măsură și teoriile conspirației și tot.

Nu. Cel mai bun mesaj pe care îl votez este cel pe care l-am auzit la știri astăzi, un discurs al medicului Cristian Oancea, manager al spitalului Victor Babeș din Timișoara. Redau o parte din el:

Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată muncă noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări.

Atât! Atât voiam să evidențiez. Aplauze! Căci doar la aplauze suntem buni, nu și la a fi demni de aplaudat noi înșine…

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.