Nu fi nepăsător! Implică-te! Nu că nu o făceai deja fără să vrei…

doneaza vrajealaCu ocazia mărinimiei Statului de a ne permite să dăm 2% din venitul nostru unde avem noi chef, multe ONG-uri și pseudo ONG-uri și entități diverse, apar cu multe milogeli sau cu cerințe. Unii merită atenția noastră, alții nu. Însă uităm un lucru: Jocul pe care îl jucăm are un nume, iar acela este Incompetență.

Mulți uită să întrebe ce joc joacă, ei doar se alătură ”distracției” și merg înainte orbește. Problema o vezi mai bine când observi pentru ce se cer bani. SMURD, de exemplu (un serviciu ce nu ar trebui să existe). Păi chiar e normal să nu avem un sistem unic de Salvare, ce se ține singur pe picioarele sale? Spitalele (mai ales pentru copii, că dă bine), cer de asemenea un procent sau o donație, pentru pătuțuri și păturici și apă călduță și luminiță pentru cămăruțele în care stau mititeii de copii. Deci Statul o duce așa de rău încât trebuie eu să plătesc pe alții ca să facă treaba Statului cumva mai decent decât acesta? Păi…chiar nu e ridicol maxim? Alții plantează copaci; Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii doarme. Alții fac evenimente sportive locale; Ministerul Tineretului și Sportului nu se bagă. Alții cer donații pentru cămine de bătrâni sau pentru familii nevoiașe; Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice…există.

Serios, avem un minister ce se numește întocmai așa! De mult nu mai e doar Ministerul Muncii ci le-a aruncat la ”plesneală” și pe restul acolo, ca un titlu de ăla inutil ce se concentrează doar pe prima categorie iar pe restul le mai bagă în seamă minim, căci ar putea să facă și asta. Ce naiba face Ministerul ăsta pentru Familie? Ce face pentru Protecția Socială care sângerează din toate încheieturile? Pentru persoanele vârstnice mai face…hai! Nu doar că își permit să circule gratuit cu autobuzul și să ia la bătaie femei dar au și bilete de tren moca și reduceri diverse și multe. Cu pensia e mai rău dar asta doar la unii, căci alții sunt milionari cu Pensie. În fine, nu e chiar așa. Nu se fac prea multe lucruri nici în acest domeniu, nu cu ajutorul Ministerului.

Apoi, pe când mi se cer bani de donat pentru nu-știu-ce spital, mă gândesc că din salariul meu ce nu o să-mi crească niciodată prea mult la o firmă sau alta din motive de impozite nebune FURATE Angajatorului de către Stat, eu plătesc oricum pentru diverse lucruri. Plătesc cu siguranță mai mult decât consum, căci ce consum în mare parte oricum plătesc separat! Deci…trăiesc ca să plătesc sau nu trăiesc fără ca să plătesc! Bine spus, că suntem cea mai imbecilă specie, ce plătește pentru a avea dreptul la viață. Știți unde spune asta? În cam orice Constituție! Dar aia este Constituția unui Stat. Deci ca să ai dreptul la viața ta, la libertatea ta, trebuie să faci parte mai întâi dintr-un Stat. Iluzia alegerii. Dacă aveam de ales între a fi sau nu parte din orice fel de societate construită în termenii ăștia, atunci poate că mai puteam spune că întradevăr orice drept este al meu. Până atunci însă…plătim ca proștii pentru orice. Chiar și pentru fapte bune.

Despre autor /

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.