Nu ești făcut să iubești

      No Comments on Nu ești făcut să iubești

foto via 4everstatic.com

Albert Eienstein spunea că dacă judecăm un pește pentru abilitatea sa de a se urca în copaci, acesta va trăi toată viața cu impresia că nu este abil. Poate că la fel discutăm și despre emoțiile variate ale omului și anumite exprimări sau non-exprimări în fața relațiilor, emoțiilor sau a iubirii.

Că suntem oameni și oameni e clar. Dacă nu știi asta până acum, înseamnă că n-ai circulat cu autobuzul. Sau hai, că n-ai lucrat într-un mediu de muncă cu câțiva zeci de angajați sau…exemplele pot continua. Observându-i pe cei din jur, înveți că fiecare se exprimă cumva. Câțiva se exprimă asemănător, alții se exprimă banal de anticipat în varii situații iar restul sunt pur și simplu foarte diferiți gustului tău sau sunt greu de înțeles. Dacă o iei subiectiv, nu vei avea șanse de a-ți da seama că e natural comportamentul lor și total în regulă.

În acest caz, chiar și în iubire vei vedea că unii sunt mai apatici sau – mai ales – deși sunt atașați și fideli, sunt cam…reci cumva. Unii, inclusiv tu. Poate ești făcut să găsești o persoană a fi simpatică și dulce, poate ești făcut să ajuți, să fii acolo, dar poate nu ești făcut să iubești. Nu în sensul clasic. Desigur, iubirea e complexă și dacă vreun Zeu ar fi inventat-o, sunt sigur că și acum încă se chinuie să-și amintească ce a folosit în formula aia de i-a rezultat din greșeală un asemenea fenomen. Însă, lăsând inimile frânte la o parte, unii poate pur și simplu nu pot să iubească. Repet, nu în sensul clasic.

Te atașezi, da. Te distrezi, da și zici “iubirea mea…”, însă ține? Oare nu se ajunge iar la același comportament ce îți aprinde deodată un beculeț că de fapt…nu simți să zici mai mult, să faci mai mult? Că îți e bine cu exprimarea ta…? Și poate te gândești că nu ești abil sau abilă în asta, dar poate ești așa cum trebuie și asta ți-e exprimarea naturală după care o adevărată jumătate ar tânji. Revenim la clișeicul “suntem oameni și oameni”, însă cu adevărat atât de mulți suntem și nu-i cel mai ușor lucru să dai de o potrivire bună de prieteni, iubit sau iubită, fără o conștientizare cât mai hotărâtă a sinelui și o acceptare a acestei conștientizări.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.