Noul aspect al pachetelor de țigări!

Primăvara anului 2017 ne aduce un nou look pentru pachetele de țigări. Unul horror și mizerabil ca stil de anti-promovare. Un lucru paradoxal de altfel.

Chiar văzusem de ieri un astfel de pachet de țigări, la fel de încarcat cu mesaje anti-fumat. Vorba cuiva: mai bine folosim tabachere de acum încolo… Astăzi a venit Mosa cu un nou pachet de Kent 8. Așa arată! Sunt curios de ce nu arată exact la fel și produsele McDonald’s sau medicamentele din Farmacii, sau produsele din Comerț de ordinul Chips-urilor, Pufuleților, șamd. Păi, dacă tot facem reclame horror…să nu discriminăm! Oricum, mizerabil vizual pentru un produs care nu e ilegal, dar care aparent e atât de dăunător încât vânzarea sa e condiționată de obligația unui vizual macabru pe produs. Nu mai înțeleg nimic.

Schimbarea cred că a intervenit în urma unei directive a Comisiei Europene, ce trebuia să aplice această schimbare la noi tocmai din luna Mai a anului trecut.  Sincer să fiu, aș suna la acel Tel Verde să văd cum m-ar stopa din fumat. Sunt sigur însă că ar fi dezamăgitor acel apel și că m-ar face să fumez și mai mult după această experiență…

p.s. Nu m-am sfiit să trimit o sesizare la Protecția Consumatorului. Mi se mare nedrept să obligi un brand de produs anume la asemenea practici vizuale, când altele sunt egal periculoase în termeni de exagerare. Avem și noi o Lege, o Lege a Concurenței, o Economie liberă… Ba o respectăm, ba aplicăm pentru toți asemenea condiții draconice!

Fb Comments

5 thoughts on “Noul aspect al pachetelor de țigări!

 1. Ionuț Staicu

  Gândește-te când a fost ultima dată când ai zis sau auzit „mă duc în pauza de chipsuri” sau „ies cinci minute la un pufulete în frig”. Sau când a fost ultima lună în care ai mâncat zilnic câte douăzeci de big mac-uri/zi.

  Fumatul e singurul viciu care te afectează, indiferent dacă îl ai sau nu.

  În plus, dacă te deranjează atât de tare imaginile… nu mai fuma, e atât de simplu 😀

  Reply
  1. Joie Negru

   Ce comparatie absurda… Pai compari tu 20 tigari cu 20 de alte chestii? Chiar si 20 big mac-uri pe zi…indraznesti sa le compari cu 20 de tigari? Care e mai nociv in acest sens? Hai sa facem un test, sa vdm care moare primul in ambele experimente! Apoi, da, daca o iei ca produse consumate zilnic, tigarile sunt la fel (sau mai putin) de nocive precum sucurile acidulate, alcoolul si multe alte chestii.

   Reply
   1. Ionuț Staicu

    Când a fost cineva deranjat că tu consumai suc? Când a fost ultima dată când te-ai îmbătat tu doar pentru că cel de lângă tine a băut alcool?

   2. Joie Negru

    Intram in alta discutie, una olfactiva. Esti mult prea subiectiv tu. Iar ca sa raspund la intrebari, in situatii pe care le banuiesc a fi generale: Mereu si Mereu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.