Nomazii din zona Campus își mută cocioaba

Acest articol este unul de follow-up la situația descrisă aici, de acum două luni. Aparent lucrurile se mișcă mai greu pe la noi, dar eventual se mișcă. În acest caz a durat două luni ca să se vadă o schimbare evidentă.

În data de 28.09.2017 am decis să fac o sesizare pe tema unor oameni ce locuiesc într-o cocioabă improvizată, cu minori cu tot. Am sesizat nu doar acest aspect ci și al unor terenuri adiacente neîngrijite. De fapt pe 23.09.2017 am trimis prima sesizare, dar la 5 zile am retrimis-o cu o descriere elaborată. În data de 04.10.2017, câțiva polițiști au apărut la fața locului. S-au întors în aceeași zi cu un bărbat ce probabil era de la Protecția Copilului, nu știu sigur. De abia peste o lună, în data de 06.11.2017, am observat două doamne cu un dosar în mână ce stăteau de vorbă cu femeia ce locuiește în cocioabă. Posibil să fi fost tot de la Protecția Copilului sau o instituție de acest gen.

Apoi…liniște. Nomazii noștri și-au montat în cocioabă și o sobă chiar, păreau să se acomodeze și mai mult. Ieri însă, 29.11.2017, m-a surprins un zgomot de utilaj.

Posibil ca proprietarul terenului, fiind somat de Poliție și Primărie, a luat măsuri să niveleze un pic zona. Utilajul nu a lucrat doar lângă această cocioabă ci și pe o porțiune mai mare, pe tot lotul respectiv. Cu ocazia asta a dat la o parte o mare parte din buruienile din zonă, deci bravo lor. Cocioaba însă a rămas și mă întrebam cât o să mai reziste “peisajul” ăsta. Ei bine, astăzi, 30.11.2017, familia de acolo continuă să-și dezmembreze din “bunuri”.

Din păcate văd că se aruncă din lemnăraie în celălalt lot. Să vedem cât le ia să se mute de acolo și să vedem cine și când va curăța mizeria lăsată în urmă. A luat două luni, dar sesizarea mea văd că a produs niște efecte. Vă recomand să luați și voi cunoștință de varii nereguli și să sesizați pe unde puteți orice situație anormală. În acest caz, eu am trimis e-mail către CJC, Primărie și Poliție la adresele consjud@cjc.ro, primarie@primaria-constanta.ro și politia.locala@primaria-constanta.ro.

[Later Edit] Scuzați-mi optimismul…

Furnicuțele ocupate și-au dezmembrat cocioaba și o muta bucată cu bucată fix…lângă. Au făcut o cale ca șobolanii prin gardul vecin și au intrat pe celălalt lot de teren. Nu știu cum ați numi voi asta, dar eu aș numi-o în primul rând Tulburare de Posesie. Hai că iar începem cu sesizări…

[Later Edit] 28 Februarie 2018

Constanța. Viscol puternic. Momentul maxim al viscolului cred. Cocioaba rezistă. Nu știu dacă azi sunt “acasă” nomazii, însă i-am văzut pe aici zilele trecute.

Fb Comments

1 thought on “Nomazii din zona Campus își mută cocioaba

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.