Nike are adidași atât de buni încât vor fi banați

Citeam zilele astea despre celebri adidași cu care a alergat Eliud Kipchoge maratonul sub 2 ore. Se numesc VaporflyAlphafly și sunt de la Nike, iar cei de la Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism vrea să-i interzică la competiții viitoare, conform cnn.

Mai exact, Asociația îi va bana în mod exclusiv perechea de adidași a lui Eliud nu și celălalte modele din seria Vaporfly, asta căci perechea ce a spart recordul în luna Octombrie a anului trecut, conține trei plăci din fibră de carbon și alte modificări adiționale ce nu ar fi fair-play pentru sport. Așadar, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, vom vedea Vaporfly ZoomX NEXT sau Zoom Vaporfly 4%, dar nu și Alphafly-ul lui Eliud sau alți adidași mai mari de 40 de milimetri în grosimea tălpii și cu mai mult de o placă de fibră de carbon integrată în talpă.

În anul 2019, 31 din 36 competiții majore de maraton au fost câștigate de către atleți purtând adidași Nike din seria Vaporfly, conform The Guardian.

Sunt curios la câte competiții „mici” de pe la noi (MIB, Cindrel, Maratonul Nisipului, Brașov Marathon, Moieciu…) se trișează în modul ăsta? Dar în alte moduri? Așadar, mai e Sportul o luptă onestă cu propriul corp și propria ambiție, sau trebuie să…ne descurcăm? Să nu uităm că primele locuri vin de regulă nu doar cu aplauze ci și cu premii în produse și mulți bani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.