Mulți oameni sunt loviți de mașini pentru că au…geacă neagră!

A zis adineauri la Știri o treabă interesantă. Se recomandă în perioade de ploi intense sau ninsori intense să se poarte geci deschise la culoare, pentru că șoferii au o vizibilitate mai scăzută în aceste condiții.

Mi se pare ceva valid. Adică, desigur că militez mai întâi pentru adaptarea vitezei la condițiile meteorologice (în Constanța nici măcar la regulile de circulație nu se adaptează viteza…), dar uite că și pietonii trebuie să ia măsuri extra!

Aseară era să dea a mea peste un pieton (deși conduce la maxim de bine mereu). Era ploaie, nu circula cu viteză, dar la o trecere de pietoni, nu l-am observat în avans nici eu nici ea pe acest pieton. Din trei motive: Iluminat stradal prost (spre lipsă), Condiții meteo (se întunecă mai devreme, ploua intens), Geacă neagră (băiatul purta…geacă neagră).

A apărut ca din senin! Acuma dacă tu vrei să fii arogant și să crezi că orice mașină te vede și că TREBUIE SĂ TE LASE, treaba ta! Mândru și în scaun cu rotile nu sună bine! Mai vedeam o filmare într-o știre cum a oprit o mașină la trecere și a trecut o femeie iar pe banda 2 a zburat prin fața ei o altă mașină. Greșea rău șoferul dacă o lovea, dar și femeia a fost atentă și a mers cumpătat (nu în alergare) și greșea și ea dacă nu era maxim de atentă. Poate avem dreptate ca pietoni în fața Legii, dar dacă mori…nu mai contează dreptatea aia pentru tine!

S-a menționat la Tv și poza asta celebră. Găsești diferența între cele două poze? Nu? Cum adică? Nu-ți recunoști copilul? Exact! Iar în exemplu ăsta chiar era destulă lumină și vizibilitate afară! Dați-vă seama!

Acuma nah… În țara lui Geacă Neagră sau Gri, e cam greu să vezi la români schimbare. O întreba o jurnalistă pe o tanti de geci și a zis că ea nu poartă geacă deschisă la culoare, că dacă o stropește o mașină trecând printr-o baltă ar fi mai vizibilă murdăria pe geaca ei. O gândire aiurea, dar de înțeles într-o măsură. Deși știam că e contravenție în Codul Rutier să treci cu viteză prin apă riscând să stropești pietonii (dați-mi articolul, că nu-l mai știu!), mai nimeni nu respectă asta! În fine. Într-o țară în care nimic nu contează, cel mai bine e ca TU să ai grijă de tine mai întâi! Cască ochii!

Despre autor /

4 comentarii

 • Marius

  In Franta, prin satucuri d-astea, acolo unde nu s-a gandit francezul sa aiba un trotuar mare, erai obligat sa porti o lanterna fata spate, sa te vada masinile, daca mergeai pe intuneric pe strazi. Poate evoluam si noi :D

  • Joie Negru

   Sau purtam la noi lantera puternica LED si le-o bagam in fata cand asteptam la trecere. Ce sa mai faca? Trebuie sa opreasca!

 • Saila

  Acum vreo 3-4 ani,vara, pe la Poarta II, era sa dau cu masina peste un flacau care traversat fara sa se asigure avand o pereche de casti in urechi(posibil sa ma insel 🤔). Am franat, timp in care flacau’ si-a continuat linistit drumul nebagand de seama intamplarea. Depasindu-l am intors capul si ce sa vezi? Era chiar JoieNegru. 🙂

  • Joie Negru

   Nu te cred

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.