Moartea lui Bogdan Gigină s-a produs din vina sa proprie!

bogdan-gigina-gabriel-oprea
foto via mondonews.ro

Dar, vai! Ce am putut să afirm! Hai să protestăm! Ieșim în stradă! Iar schimbăm ceva! Stai puțin, dar ce ați schimbat ultima dată? Nimic! Pentru ce protestați acum? Serios, pentru ce ANUME protestați?

Acum se protestează? Pentru cazuri de subiecte virale ieșiți voi din casă? E o superficialitate crasă aici… Lumea vrea să iasă în stradă azi pentru a cere condamnarea lui Gabriel Oprea. Să-l spânzurăm poate, ce ziceți? Sună bine? Facem un grătar, mici… Habar n-au ei cine e Gabriel Oprea, dar probabil nu le place moaca lui (e de înțeles). Asta însă nu este motiv de haos social!

Situația stă așa: Un polițist de la Brigada Rutieră din București a decedat în luna Octombrie a anului trecut. Acesta conducea cu viteză pe motocicletă, în condiții de ploaie. Făcea asta în interes de serviciu, fiind parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Cine este acest Gabriel Oprea? Un politician, pe atunci Ministrul Afacerilor Interne.

Ok. Gura lumii vede situația așa: Un polițist a murit în timpul serviciului, intrând într-o groapă de pe carosabil. Unii întreabă de ce nu ne orientăm și pe cine a făcut groapa acolo. Distrigaz Sud Reţele cu aviz de la Primărie, lucrarea era semnalizată. Mulțumiți? Ok. Apoi mulți zic că nu avea ce să caute un polițist pe motocicletă pe astfel de condiții de ploaie. Așa e. Aici greșește Bogdan Gigină. Ajungem și acolo. Scandalul major de aici începe să devieze. Aparent Gigină a primit ordin de la Oprea să facă parte din coloană. Drept urmare, Oprea trebuie să fie acuzat acum de omor din culpă. Pof-tim? Păi Oprea, este – repet – un politician. Nu doar că el nu conducea mașina în care se afla, dar nici măcar asta nu l-ar fi apropiat de vreun posibil accident vizând o groapă în drum. Apoi, Polițistul ia ordine de la Politician sau de la un șef al unui Minister? Păi nici n-au ce să caute ordinile astea în Logica ierarhiei! Poate Petre Tobă e de vină, fiind fost Directorul General al Poliției Capitale. Poate Mihai Voicu e de vină, fiind fost Șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Dar nici măcar atât. Ah, prin abuz în serviciu și circumstanțe ce ar putea duce la o posibilă încadrare cu respectarea Legii din România, poate ajungi la o concluzie. Dar cine are expertiza de a analiza asta? Omul de rând?

Mulți mă știți, sunt sincer și sunt logic. Nu țin cu cineva în acest caz. Doar mă irită GLOATA. Acum v-ați trezit să protestați, așa-i? Dar sigur vă duceți la Protest? Nu cumva aveți de muncă mâineee și e prea frig afarăăăă…? Aici se protestează? În miile de cazuri de zi cu zi de ordin penal n-aveți nimic de zis?

Nu, nu cred că poți să-i ceri lui Gabriel Oprea să fie responsabil pentru omor din culpă, așa cu una cu două. De ce? N-are sens. Nu, nici șefilor nu le poți cere o astfel de învinuire. Nu-i tocmai exact pentru acest caz. Dacă am da dreptate GLOATEI, am mânji și mai mult ideea Justiției. Bogdan Gigină e primul responsabil pentru moartea sa.

Spuneți-mi sincer câți din voi nu ați fost obligați la muncă să faceți lucruri peste atribuțile voastre din Fișa Postului! V-ați plâns de asta? Unii da și mulți n-au făcut-o! Unii da și da din nou când li se punea sănătatea sau chiar viața în joc. Alții însă tac și înghit și merg mai departe. Ca în Spitale – de murim cu toții -, ca în Administrație – de leșinăm în fața Ghișeului – , ca în Poliție – de suntem furați și bătuți de hoți și tâlhari zi de zi -, ca în multe exemple. Dar, nu! Voi sunteți victime! Păi, scuză-mă… Tu ești PĂRTAȘ, nu victimă!

Gigină trebuia să zică NU. Știa că n-are ce căuta afară pe vremea aia, cu viteza aia, în condițile alea. Ah, păi a zis Șefu! NU. Ah, păi a zis Oprea, șeful șefului! NU! Zici NU! Ah, te dă afară și îți pierzi slujba? Caută să ataci asta! Preferi să-ți pierzi viața?

Așadar, protestați din prostie. Nu aici se protestează. Nu așa. Căutați dovezile. Căutați adevărata vină a fiecăruia în parte. Altfel iese nebunie. De ochii lumii uite că unii vor să reia votul de ridicare a imunității a lui Oprea. Ca să ce? O să fie un Ponta 2. Demis și iar dând târcoale prin Politică. Apoi de Băsescu vă mai amintiți? Cât rău a făcut omul ăsta, dar voi vă vedeți de viața voastră, lăsându-l în libertate prin indiferență, în timp ce toată Presa îi dă de câteva luni din ce în ce mai multă importanță. E golăneală asta.

Vreți un Protest adevărat? Hai să-l facem fără gândul că ne întoarcem a doua zi la muncă, fără gândul că poate lucrezi la Stat și că te va da afară cineva pentru asta… Dar și cu un plan de acțiune să faceți asta. Sau, măcar de ați fi disperați, să fiți disperați până la capăt. România nu știe să protesteze. Individul e deseori mult prea spălat pe creier și mult prea superficial. Mai bine stați acasă decât să vă dați share pe Facebook că ați ajutat la nu-știu-ce schimbare ce de fapt n-a venit.

p.s. Mai vedem o amplificare a situației și pe baza declaraților mamei lui Bogdan Gigină. E de înțeles durerea acesteia, dar hai să analizăm la rece cazul, nu bazat pe declarațiile unei mame. Știm bine că și mama noastră ar spune multe lucruri într-un astfel de caz, asta nu înseamnă că are cunoștințe intime despre detaliile cazului în sine. Prea ne ambalăm exagerat în astfel de cazuri, repet, ajunse virale. Protestați despre Sănătate, despre Poliție și Politică în general, nu așa din an în Paște la cazuri slab cunoscute în detalii. Altfel, rămânem pe loc în toată ideea noastră aparentă de Dreptate!

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.