Mișcarea face bine. Mișcarea face minuni!

miscarea face bine 2016
foto via Fb miscareafacebine

Multe lucruri pe care le facem din copilărie pot intra la categoria Mișcare. Această Mișcare are proprietatea de a fi una modestă și automată, una plină de exerciții intenționate sau una de sport performant. Mișcarea salvează vieți, căci omul e făcut să se miște și să se miște mult!

Nu suntem țestoase, organismul nostru cere mișcare. Când ești copil poate exersezi fără să vrei și te îmbunătățești constant în ceva anume (forță, viteză, rezistență…), dar de multe ori trebuie să faci intenționat lucrurile necesare fizicului tău. Eu unul am suferit cândva de o durere constantă de spate. Eram slab, stăteam des cocoșat fără să-mi dau seama. A trebuit să apelez la serviciile unui Centru de Recuperare. Am călcat pragul acestui Centru doar pe parcursul unei singure luni. Mi-a fost de ajuns, căci am învățat de abia atunci ce înseamnă să faci mișcare constant/intenționat și cum te poți ajuta de lucruri simple din casă pentru stretching, de exemplu. Cu coada de mătură făceam singur prin casă exerciții. Apoi alegeam un set anume de exerciții și îl respectam în fiecare zi. N-am mai avut deloc probleme cu spatele! A fost mare lucru pentru mine.

Cu rezistența mi-a fost mai greu. Deși eram bun la sprint atunci când mă alergau paznicii din șantierele în construcție pe unde mă jucam sau atunci când mă alergau unii băieți prin cartier după ce-i iritam cu un răspuns isteț ca replică la băgarea lor de seamă ne-cerută, observam că la cursă lungă nu rezist. Am alergat cândva intenționat în mod des, dar oboseam mereu. Ceea ce m-a ajutat mult a fost alergarea în grup, când am primit ajutor. Mi s-a explicat că nu trebuie să mă grăbesc, că trebuie să am echipament potrivit și că trebuie să insist puțin. În trei luni nu doar că puteam să alerg constant ci am alergat o oră în continuu pentru prima dată în viața mea! Mișcarea face minuni, cum spuneam…

Dacă și tu crezi asta, participă și în acest an la evenimentul Cea mai mare oră de sport, organizat de către Dolce Sport, în parteneriat cu brand-uri precum Telekom, GetFit sau Smartatletic. Ora de sport nu durează doar o oră ci 12. Poți să faci Fitness și Aerobic, Zumba, Kangoo Jumps, ai jocuri pentru cei mici, ai pedalat pe biciclete staționare… ai de toate! Intrarea este Liberă!

Brasov - Cea mai mare ora de sport 2016

Primul eveniment din seria acestui an, a avut loc în București. Următorul va avea loc în acest weekend, în Brașov (Piața Sfatului), în data de 9 Iulie 2016. Înscriere cu taxă se face doar pentru crosul de 4 Km și pentru cel de 7 km. O parte din bani vor fi donați către o cauză caritabilă. Vezi detalii despre înscriere, aici. În rest, liber la participare, cum spuneam. Mișcarea începe așa frumos cum trebuie de dimineață (ora 9:00) și ajunge la final spre ora 21:00.

Constanta - Cea mai mare ora de sport 2016

Nu uitați că acest eveniment are loc de asemenea și în Constanța! Vă povesteam câteceva despre el și anul trecut. Anul acesta, evenimentul va continua după Brașov cu cel organizat în stațiunea Mamaia, în zona Piațeta Perla, în data de 1 August 2016.

Avem și aici intrare gratuită și activități precum Kangoo Jumps, Zumba, Biciclete staționare, Aerobic, Fotbal și multe altele. Vă voi ține la curent cu alte vești pe tema asta sau rămâneți pe fază cu aceste evenimente, prin pagina de Facebook a Organizatorului.

Despre autor /

2 comentarii

  • Urmărindu-ţi blogul am citit despre multe participări la crosuri în Constanţa. Poate că trebuia să aminteşti şi despre ele!

    • Joie Negru

      Am mai amintit si cu alte ocazii :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.