Milioane bune pe lună degeaba pentru consilierii locali Constanța

foto via antena3.ro

Răsfoiam puțin Hotărârile recente de Consiliu Local ale Constanței. Fel și fel de grozăvii vezi acolo. Eu nu înțeleg de ce dorm autoritățiile de control pe tema asta, dar în fine…

Una din ele, din data de 31.07.2019, specifică: „Se stabilește indemnizația lunară de care beneficiază consilierii locali pentru participarea la sedințele ordinare ori la sedințele extraordinare ale consilului local și ale comisiilor de specialitate în cuantum de 10% din indemnizația lunară a primarului municipiului Constanța„. Bun așa!

Articolul 2 continuă: „Consilierii locali au dreptul la indemnizația lunară doar dacă participă la cel puțin o ședință a autorității deliberative și o ședință a comisiei de specialitate, pe lună, desfășurate în condițiile legii”. Și mai bun!

Deci ca să-ți faci treaba pentru care ești angajat, ești plătit în plus doar pentru două prezențe bifate pe lună. Cât ar câștiga extra consilierii? Conform declarației de avere a Primarului Făgădău din 15.06.2018, indemnizația anuală primită de primar a fost de 85.303 lei. Nu știu dacă brut sau net. Asta înseamnă 7108 lei pe lună adică 711 lei per cap de consilier pe lună. 462 lei net dacă 711 e brut. Tot e ceva!

Conform ct100.ro, indemnizația lui Făgădău e alta pe lună, respectiv 18.720 lei brut. Adică 10.951 lei net, adică un consilier ar primii 1095 lei pe lună bonus. Nu știu ce să zic de datele astea, dar orice sumă primită pe premiza Hotărârii în cauză îmi pare absurdă. Vouă?

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.