Mi-am cumpărat avocado și mi-am făcut…Guacamole!

Când a fost ultima dată când am făcut ceva pentru prima dată? Azi! Am făcut Guacamole! E prima dată când fac și când mănânc așa ceva. Prima dată când am gustat un avocado de asemenea!

Azi am început ziua destul de healthy așa… Puțin lapte, o banană, mișcare, alergare… Am ajuns apoi pe la City Park Mall, ca să-mi mai cumpăr chestii lipsă din rețeta de Guacamole. De unde mi-a venit ideea? De la Dan Antonaru, de la Sanasport. El a menționat ceva de Avocado, că e un fruct cu adevărat minunat pentru dietă și sănătate. De acolo, am întrebat lumea ce să fac cu el, cu ce să-l combin. Alina, o prietenă mai veche, îmi spunea hotărât că neapărat trebuie să fac Guacamole, un soi de salată de legume plus acest fruct.

Deja cumpărasem de la Cora din City doi avocado și uite că i-am ales perfecți. Nu erau nici tari și nici prea moi. Astăzi am luat la indicațiile live ale Alinei niște ceapă roșie, usturoi (de China, că altul nu aveau) și alte ingrediente. Am dat și de Cristian Năstase prin Cora (desigur, că doar e Managerul). E ofticat pe mine că am slăbit atâta, însă nici dânsul nu arată deloc rău. Față de ultima dată când ne-am văzut, a slăbit și el foarte bine.

Am ajuns apoi la casă, pentru a plăti produsele luate. Un client îi spunea ceva casieriței, că ea nu face bine, ea vrea să facă rău, că îl are pe Satana în ea. True story. Și vorbea omul așa calm și explica ca un profesor acest lucru și repeta și îmi venea să-i zic vreo două, dar am zis să nu facem scandal pe acolo. I-am vorbit eu mai frumos doamnei de la casă și sper că am echilibrat ziua. Și noi ne mirăm că ne conduce cine ne conduce, când votează cine votează.

Hai să intrăm mai bine în politica rețetei. Eu m-am folosit de rețeta Jamilei, de aici. Nu e prima dată când fur rețete de la ea. Vezi în acel video ce și cum! Eu am folosit următoarele:

  • 2 avocado, 2 roșii, un cățel și o codiță de usturoi, pătrunjel, sare, o lămâie și o juma’ de ceapă roșie (pe cealaltă jumătate am halit-o cu sare)

Mie mi-a luat vreo 40 de minute să fac asta, căci exploram, analizam și alte cele, însă nu ar trebui să vă ia mai mult decât vă ia să faceți o salată de legume. Mi-a plăcut la nebunie să tai avocado și să fac ca în video Jamiliei și să-i frig un cuțit sâmburelui. Chiar așa funcționează! Să scoți conținutul cu lingura e foarte ușor de asemenea, căci are o coajă destul de solidă și se desprinde lejer de ea.

Am tăiat în bucăți ceapa, n-am răzuit ci am tăiat în bucăți de asemenea și usturoiul. Bucăți mici mici. N-am pus toată legătura de pătrunjel ci aproape toată. Chiar dă un gust bun. Puneți cu încredere! Am scobit roșiile cum n-am mai făcut-o în viața mea și le-am tăiat rapid în bucăți de asemenea. Într-un bol separat am adunat ce am mărunțit. Am aruncat acolo și un strop de sare, la nimereală așa. A fost ok cantitatea aleasă. Lămâia am stors-o între palme, deasupra la avocado proaspăt scobit. Am scurs zeama de lămâie din bol, ca să nu-mi iasă cine-știe-ce terci și cred că bine am făcut. Avocado l-am pisat cu furculița și n-a fost prea ușor, dar s-a împrăștiat apoi și s-a făcut o pastă. De fapt, asta e avocado în acest rol de fruct. Am gustat din el așa crud și nu mi-a dat impresia de vreun gust anume. Cred că-i doar un fruct-ingredient și atât. Pasta combinată apoi cu tot ce am mărunțit mi-a dat ca rezultat final asta:

E o gustare sau mâncare foarte plăcută. E mega-sănătos, se simte așa „verde” totul și parcă îi stătea mai bine dacă îl serveam mai rece chiar. L-am servit cu niște tortillas sărate un pic, dar îndeajuns de banale ca să-și ia elementul special din guacamole. Se poate servi și pe pâine prăjită. Este întradevăr ceva deloc pretențios, rapid de făcut în mod normal și sațios. Poftă mare!

Despre autor /

Un comentariu

  • Eu îl fac un pic mai păstos și îl folosesc uneori ca sos pentru friptură! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.