Marian Godină: Polițist versus Polițist

flashuri din sens opus marian godina februarie 2016 carte Marian Godină este cunoscut ca un adevărat viral pe Internet sau chiar în Presă, deseori sub numele de „polițistul-scriitor”.

Poveștiile sale sunt pline de umor, însă printre aceste povești se strecoară adevărate capitole de dramă și intrigă din sistemul de Justiție autohtonă. Vă recomand acest link și poate acesta.

În primul link aflăm despre o pățanie gravă întâmplată la sediul Poliției Municipale Brașov, acolo unde Marian Godină este (încă) angajat. Este una din poveștiile regăsite în cartea „Flash-uri din Sens Opus” ce este pusă la vânzare de azi. De abia aștept s-o cumpăr și cred că i-ar ajuta mult acestui om acești bani veniți de la fanii săi, căci prevăd zile negre pentru el. De la stilul umoristic la cel de acuză, Marian Godină agită apele liniștite ale corupției și ale stângăciei din Justiția românească. Nu-i rămâne decât să își aleagă cu atenție cuvintele și nu din motive de cenzură, dar din motive de protecție și stil literar aranjat.

p.s. Luați și bijuteria asta de știre de aici.

Spuneam că mă aștept la zile negre pentru acesta. Mă aștept ca cineva să găsească undeva un articol de Lege învechit care să-i conteste dreptul de a publica povești din „intimitatea” meseriei alese. Această contestație trebuie privită dezaprobător, căci exprimarea (mai ales artistică) nu trebuie îngrădită. Un astfel de om are șanse mari să aducă la un nivel de normalitate această meserie ce ar trebui respectată de fapt. Probabil nu-și dorește să militeze singur pentru asta ci vrea doar să descrețească niște frunți de cititori.

Și eu sunt mereu acid când vine vorba de Poliție. Totul din cauza personajelor dubioase din spatele Legii, personaje evidențiate în aceste scrieri de polițist. Da, cred că această carte se va vinde ca pâinea caldă și cred că va fi un adevărat Bestseller pe plan național! Îi recomand s-o traducă și în Limba Engleză, ba chiar și titlul „Polițist versus Polițist” i-l ofer gratuit lui Marian Godină pentru o viitoare carte la care ar trebui să lucreze imediat.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.