Mare scandal mare pe tema fotografiilor boudoir din Sinagoga Evreiască Constanța!

A apărut o știre recentă cum că o entitate foto numită CvRshoots a făcut o sesiune foto indecentă printre bălăriile din ruina Sinagogii Evreiești din Constanța. Au scris și ai noștri despre, au scris și cotidiene străine aparent și s-au scandalizat…

Ei le numesc poze „sexy” sau „indecente”, însă stilul s-ar numi mai degrabă Boudoir, adică un stil senzual și bine plasat într-o asemenea locație. Problema e că se spune că fotograful și modelul n-aveau dreptul să intre acolo, aceștia declarând însă că niște muncitori de la fața locului și-au dat acordul pentru asta. Posibil, cam cum s-a întâmplat și în anul 2011, în Hotel Intim. Spiritele sunt mai încinse aici pentru că e vorba despre un lăcaș de cult. Dar, este oare un lăcaș de cult? Mie îmi pare a fi o ruină aproape căzută, nicidecum o instituție funcțională și funcțional viabilă pentru motive de acuze de această manieră.

Ironic este că acest episod readuce în discuție reabilitarea acestei clădiri unice din zona istorică a Constanței, o clădire pe care m-am luptat și eu să o aduc în prim-plan prin anul…2010! Vezi aici! Am tras semnale de alarmă, am scris despre istoric și am arătat poze! De toate! Împreună cu o cititoare a blogului meu, stabilită în Washington DC, SUA, am hotărât să luptăm mai adânc, înființând pagina de Facebook de aici, pagină pe care i-am cedat-o ei ulterior. Ne-au abordat și cei de la jewish-heritage-europe.eu, o pagină web ce dorește să faciliteze legătura eficientă între proiecte și teme privind comunitatea Evreiască. Ciu ciu.

Așa că înainte să strâmbăm din nas ipocrit la asemenea faze, hai să ne amintim cine de fapt face rău și cum unii s-au chinuit de acum un deceniu să facă ceva și n-au reușit din cauza sistemului prost și a oamenilor din spatele sistemului ce sunt și mai proști.

Despre autor /

Un comentariu

  • Sunt complet de acord cu tine! Cam exagereaza.. Daca puneau un afis cu „monument istoric etc nu se fac poze” mai intelegeam..plus ca nici nu au avut grija de ea, aia nu mai e demult Sinagoga, este pur si simplu o ruina si atat.
    Felicitari oricum pentru initiativa, chiar daca nu s-a putut face nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.