Mâncare tradițională, jocuri pentru copii și aer țărănesc la…Târgușor, Constanța

Atât ieri cât și astăzi, a avut loc evenimentul Ceaune și Vin…la Călin, file din poveștile Mălinei. O gură-plină de descriere, cum s-ar spune, dar în esență un eveniment despre care…nu știam nimic. Știam doar că cea din spatele minunăției este Laura Stroe, cea pe care la o căutare de Google veți vedea câte evenimente a organizat prin Constanța. Sau, căutați pe blogul meu.

Acest eveniment a avut loc tot în Constanța, doar că…în județul Constanța. Localitatea este Târgușor, la puțină distanță de localitatea Mihail Kogălniceanu. Nu mă așteptam să văd multă lume pe la un astfel de eveniment din senin, însă văzând câteva poze de ieri cu câteva bunătățuri de la fața locului și cu ceva mâncare la ceaun, am zis că azi vin mai multicei. Au venit întradevăr…multicei!

Are un talent Laura să facă din…bălegar bici. Zici că era Festival. Kiss Fm mai lipsea… Evenimentul a chemat lumea la o incursiune în viața țărănească, cu a ei mâncare bună, cu ceva băutură naturală și cu distracție pentru copii pe cai, cu tiroliană, cu căruța trasă de tractor…o nebunie! Mi-a plăcut foarte mult cum arăta totul. Eu, cel care sunt critic de obicei la multe, apreciez lucrurile făcute în Natură și aici totul era plin de bucuria aia simplă.

Am mângăiat pe rând un căluț alb și cuminte, un măgăruș la fel de cuminte și o văcuță ce uite că și ea era cuminte și stătea pe jos ca un cățel. Îmi zicea a mea că o fetiță îi băga un pai în nas și zicea că îi face test Covid. Nah, se mai întâmplă și nebunii de astea. Te aștepți de la copii. Nu te aștepți însă – vorba vine – ca adulții să fie atât de mofturoși la un astfel de eveniment. Da, dai 10 lei ca să intri în locație căci merită doar ca să fii acolo și să te bucuri de lucruri naturale și de un eveniment organizat în sine. Ieri cică au ieșit discuții căci nu a mai rămas mâncare și bu hu. Păi…nu ești la Mall, prietene. Mai am puțin și pun emoticoane în articolul ăsta și nu se face așa ceva! Hai să ne bucurăm de ce trebuie să ne bucurăm, să susținem munca unor oameni ce fac lucruri tradiționale și… Eh…și. Sunt pe ducă toate astea. Vom mângâia dinozauri de plastic robotizați pe viitor și vom mânca la McDonald’s numai plastic de asemenea. Hai s-o zicem așa: Cine știe să aprecieze, a apreciat evenimentul ăsta maxim de tot.

După ce am stat puțin de vorbă cu Picurarlu însăși – despre care vorbeam AICI – am vorbit apoi și cu organizatoarea Laura ce spunea că va mai urma pe viitor ceva în această zonă căci terenul deține o livadă de…migdali. Cum arată migdalele când sunt culese și cum le spargi și ce se întâmplă mai departe? Vom afla cândva și asta… Dacă nu ne vom plânge de prea mult pământ pe jos sau prea multe muște pe lângă măgăruși sau ceva orășenesc de genul…

.:: Găsiți toate pozele mele de azi pe pagina de Facebook a acestui blog, AICI.

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.