Locuința ta: De la spațiu de locuit la refugiu al stării!

foto via shutterstock

Sunt extrem de mulți oameni ce se mulțumesc cu orice. Mulți alții însă preferă lucrurile în ordine sau preferă o simetrie în ceva. De la viața socială, la viața familială, până la modul cum își aranjează spațiul de lucru sau însăși toată casa, cu tot cu grădină și piscină și orice! Voi în ce categorie vă aflați? Poate una mixtă, poate una categorică… Ambele sunt în regulă, atâta timp cât vă aduc o liniște și o ordine numai de către voi știută!

Dacă te apasă o chemare artistică anume, dar duci lipsă de idei de amenajari interioare, uite că există anumite locuri pe Internetul ăsta vast, în care îți poți satisface nu doar curiozitatea de stil ci și cea tehnică și utilă.

Un loc on-line precum edifica.ro, este acela unde primești informația, dar și paleta de categorii a sa, într-un mod tehnic, artistic, spiritual sau pur și simplu util și practic. Te poți abona de asemenea la un astfel de website și poți primi informații relevante din domenii de construcții și arhitectură sau chiar imobiliare. Ți se explică termenii tehnici din domeniu sau ți se oferă În mod simplu o categorie vastă pentru fiecare interes al tău din acest domeniu de stiluri de design interior.

foto via homeexpressions

Refugiu al stării… Sună oarecum pompos și ca titlu de tabloid, însă este absolut o realitate tangibilă!

A cui mamă nu a cumpărat acel recipient din plastic pentru că arată perfect în nu știu ce dulap sau pe nu știu ce sertar? A cărui om n-a fost oare o stare spontană de a cumpăra o Hotă pe Alb, căci are și mobila albă? Unii oameni caută potrivirea asta instinctiv și este o expresie nativă a caracterului lor cu o astfel de nevoie ordonată. Îmi place o definiție a Stilului, regăsită pe website-ul sus-numit: aceea că Stilul este un mod de manifestare exterioară a ceea ce suntem în interior, o extensie a personalității noastre. E adânc oarecum, atunci când îți cumperi o cană de o culoare anume și de o textură anume. Doar că vrei s-o potrivești cu ceva din casa ta, face ca acea casă să fie căminul tău! Locul tău liniștit și complet.

Când vrei să cumperi o jaluzea, este deja o provocare cromatică și stilistică, deși tu nu ești expert sau expertă, începe proba practică în decizia de a îmbunătății acel spațiu! Suntem mulți dintre noi niște experți sub acoperire și asta prin nativitatea noastră pe de o parte și prin ajutorul primit de la site-uri precum edifica.ro sau altele, atunci când ne ambiționăm să ne informăm despre ceea ce simțim și despre ceea ce credem că ar fi cât mai corect pentru gusturile noastre proprii. Chiar și stilul brut, deși unul frumos, are nevoie de completări detaliate și tehnice. Hai să ne cultivăm gustul și să facem treaba așa cum se cuvine!

p.s. Aruncați-vă un ochi pe acest website și învățați un pic stilurile! Ajută atât de mult și ne dă o definiție mai clară despre o potrivire între obiecte, elemente și nuanțe. De acolo înainte, vei simți mai clar la ce să aspiri pentru a-ți completa gusturile și ce stil s-ar potrivi în fața ochilor tăi și de ce anume ar face asta! Chiar și dragostea la prima vedere de un stil, poate fi ajustată și îmbunătățită! Ideea e să fim informați și uite că avem de unde să o facem. Succes!

Despre autor /

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.