Live Cooking Show la Pizzico Constanța, cu Ilaria Bertinelli

Aseară am poposit întâmplător la restaurantul Pizzico din Piața Ovidiu, Constanța, unde am avut plăcerea de a fi martor la un live cooking show cu Ilaria Bertinelli – un renumit food blogger din Parma, Italia.

Am analizat cu atenție modul de preparare de la zero a unui Ravioli autentic, după gustul bloggeriței invitate. Pentru cocă, aceasta spune că e necesar doar jumătate de kilogram de făină și un ou. Preferă oul provenit de la o găină ce este hrănită sănătos, ce are culoarea spre portocaliu. Se frământă, se dă puțin cu făcălețul peste și apoi se trece printr-o mașină manuală de făcut paste ce întinde aluatul într-o fâșie lungă și fină. Mișcarea trebuie făcută în mod continuu pentru a nu apărea denivelări în aluat. Se întinde acest aluat pe masă și se pune cu o linguriță umplutura pentru ravioli. Se împăturește, se presează și apoi se taie ravioli în forma finală. Aluatul rezultat, până la pregătirea compoziției de umplere, trebuie ținut închis într-o pungă de plastic. Acesta este unul din secretele unui ravioli ca la carte, deoarece păstrează proprietățiile aluatului intacte în timpul preparării.

Au fost invitați să participe în acest proces și clienții restaurantului și printr-o voie bună au participat atât femei cât și bărbați. Puteți și voi să fiți incluși în acest eveniment și astăzi, 4 Decembrie, începând cu ora 19:00.

Acest eveniment face parte din UNESCO Creative City for Gastronomy, un show culinar susținut de către Ilaria Bertinelli, aceeași ce a apărut în varii emisiuni Tv din Italia (pe canale Tv precum Rai 3, Alice Tv, Marcopolo) și ce în anul 2017 a câștigat concursul „Rice Food Blogger Contest 2017”.

Ilaria s-a născut într-o familie de agricultori, producători de Parmigiano Reggiano. De meserie, este traducător de limba Engleză (limbă în care își prezintă acest show gastronomic), colaborând în acest domeniu cu nume mari din Italia, însă pasiunea ei pentru gătit a reieșit dintr-o necesitate gravă, atunci când fiica ei Gaia a fost diagnosticată la vârsta de 6 ani cu diabet și boală celiacă și a trebuit să adopte pentru aceasta rețete specifice pentru o hrănire sănătoasă și potrivită. Este o poveste minunată ce a dus la un renume impresionant.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.