După 22 de ani, Leo a câștigat primul său Oscar!

onstage during the 88th Annual Academy Awards at the Dolby Theatre on February 28, 2016 in Hollywood, California.
foto via oscar.go.com

Leonardo DiCaprio a dat târcoale Oscar-ului încă din anul 1994, când a fost nominalizat pentru prima dată pentru acest premiu, pentru rolul său din filmul What’s Eating Gilbert Grape. Au mai urmat apoi patru nominalizări rare în cadrul acestei ceremonii de top (alții zic șase) iar ultima a fost aceea ce i-a adus primul său Oscar.

În anul 2014 mulți au presupus că are șanse mari să câștige un Oscar pentru rolul său din The Wolf of Wall Street, însă fanii au fost dezamăgiți de decizia Academy Awards de a nu-l recompensa cu acest moment. Internetul mai ales a fost cel care l-a susținut în continuare, chiar și prin diverse meme-uri pe seama sa. Vezi toate premiile și nominalizările sale, aici.

Inevitabilul s-a produs însă azi la ora 6:50 (ora României), când Leonardo a urcat pe scenă și a mulțumit pentru primul său Oscar. Colegii săi s-au arătat emoționați și bucuroși peste măsură. Kate Winslet, alături de care a jucat în celebrul film Titanic, a urmărit în lacrimi de bucurie momentul discursului.

Mare brânză! A câștigat o statuie! Ei bine, chiar înseamnă mult! Pentru un actor, acest câștig este echivalentul unui curs de top de calificare în domeniu. Un câștigător Oscar poate câștiga după acest moment cu multe milioane de dolari mai mult pentru apariția sa în viitoare filme. Ba chiar și filmele ce câștigă la categoria Cea mai bună imagine primesc un imbold de imagine ce le aduce un câștig adițional chiar și după rularea în cinematografe. În acest sens, Spotlight (Cel mai bun film al anului la Oscars 2016) va afla pe propria piele ce înseamnă acest câștig. Doar nominalizarea în sine îți aduce cu peste 20% mai mult câștig financiar și încă peste 10-15% după câștigarea Oscar-ului.

Halle Berry, de exemplu, a câștigat un Oscar în anul 2001 și a putut cere peste 10 milioane de dolari pentru apariția sa într-un rol cinematografic. Acest câștig îți poate mări salariul de actor cu peste 81%, conform The Independent. Statuia în sine, costă în jur de 400$. Din anul 1929 până în prezent, s-au acordat în jur de 3000 de statuete Oscar.

p.s.

pps

Cam nefiresc ținut degetul în poza de mai sus. Mi-a luat ceva timp să-mi dau seama.

Despre autor /

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.