Laptop cu USB defecte și cum se remediază…

Mi-am luat un laptop nu acum mult timp, de pe OLX. Nu voiam să dau mult pe el căci scopul lui e să fie bun pentru treburi Office elementare, dar nici să fie praf rău nu căutam. Am găsit un Acer Aspire Dual Core 2.20Ghz cu 4Gb ram și 512 Mb dedicați ai unui ATI Radeon HD4570.

Nu m-a costat mult deloc, dar avea o problemă gravă: usb-urile nu funcționau. Am zis că-i găsesc eu un leac, dar s-a dovedit mai complexă treaba. Fără usb, nu poți băga un mouse, un stick de memorie, șamd. E cam aiurea, mai ales că nici bluetooth nu are. Am încercat eu să improvizez cu un adaptor de la UTP-ul de net la usb-mamă că am văzut că există, dar nu e potrivit pentru așa ceva.

Am zis că poate îl păcălesc ca să-i schimb Port-ul din Device Manager, dar…țeapă. Cine vrea un adaptor?

Cum se rezolvă problema deci!

Îl duci la 1A din Constanța. Mai știți service-ul ăsta veteran? Încă există, tot în același loc de lângă Poșta Mare.

În fine, eu am încercat mai întâi să întreb la service-uri mai mici, dar nu se bagă nimeni!!! O să se ducă naibii meseriile migăloase. Am zis că mai bine îl demontez eu și scot placa de bază ca să le fie mai ușor oamenilor, să nu ezite să mă ajute. Așa s-a ajuns! Au zis cei de la 1A că văd ei ce și cum și mă sună și îmi zic prețul. De unde. Au uitat de mine o săptămână și i-am sunat eu azi și mi-au schimbat doar un usb că doar atât au putut și că a fost și greu cică. Cât costă să schimbe un amărât de usb și dându-le mură-n gură placa de bază în brațe? 200 de lei.

Eh. Tot am ieșit ok cu laptop-ul și acum merge și usb-ul și aia e. Ideea e că n-ai cum să scapi de schimbatul usb-ului și în ziua de azi asta o să coste mult! Așa că să iei în calcul asta când cumperi un laptop SH.

Despre autor /

2 comentarii

  • Saila

    Cat ai dat pe laptop? 🤔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.