Lansare la Constanța a soft-ului MARGO, pentru IMM-uri!

Serghei Marițoi – Manager Inovare MARGO

Astăzi, începând cu ora 19:00, are loc lansarea online a software-ului MARGO, un instrument autohton complex ce poate satisface orice nevoie de gestiune, potrivit pentru firmele mici și mijlocii.

Aseară însă, 6 August 2020, a avut loc prezentarea produsului pentru publicul sosit pe terasa Harlequin din stațiunea Mamaia. Au fost prezenți membri din Presă, bloggeri și invitați speciali. Gazda noastră a fost familia Marițoi, cea din spatele proiectului MARGO, cunoscută pe piața de afaceri pentru brand-ul de succes Yuka Mobili.

Fac o paranteză și menționez că eu am avut tangențe cu familia Marițoi prin anul 2014, pe când au organizat un concurs foarte frumos și elaborat cu bloggerii constănțeni. Da da! Am câștigat primul loc! De pe atunci și mult mai înainte de asta, au implementat în modelul lor de business o mentalitate deschisă, tehnologic-avansată și plină de atenție la detalii. Asta inclusiv în Marketing și Online, lucru ce mi-a sărit mie personal în ochi de prima dată când i-am analizat.

La nivel personal, lăsând la o parte atitudinea business, familia Marițoi îmi pare o familie impresionantă ce în ciuda modului lor puternic și activ de-a fi, îți imprimă un calm și o relaxare familiară. Antonina era aseară mai prezentabilă ca oricând, Karina la fel de isteață și concisă iar apoi deschisă și adorabilă iar Serghei – capul familiei – la fel de adunat, energic și pasionat precum l-am cunoscut acum 6 ani. O familie-fenomen, ce să zic…

Seara a început cu primirea unei măști de protecție (în caz că nu aveai, deși mai toți au venit cu ea), un pahar de Prosecco și câteva gustări. A continuat cu un pic de socializare între noi, cei prezenți. Apoi, începe show-ul! Chiar ca un adevărat show a fost totul! Doi actori au pus în scenă un soi de reclamă-live, prezentând produsul și definindu-l pe scurt. Apoi, Serghei a urcat pe scenă și nici că n-a mai coborât de acolo până nu ne-a explicat în lung și-n lat ce ar putea face acest software! Seara a continuat apoi cu un recital de vioară superb, alte mâncăruri și băuturi, sesiuni de poze amuzante la Photo Booth și o pungă-cadou pentru invitați la final de eveniment. Și mai ce eveniment! Unul ca o lucrare literară, frumos compusă de la Expoziție până la Deznodământ, cum nu prea mai găsești pe la noi…

A fost o descriere plină de detaliu căci până la urmă fix Serghei a fost cel care a cerut de 3 ani încoace propriei lui echipe de ITiști să implementeze anumite secțiuni și filtre și condiții și atribute și… E un lucru impresionant: să ai propria ta echipă de IT și programatori care să facă un software de la zero. Eu îmi pierd cumpătul la o condiție misterioasă de float al unui meniu în Footer, dapăi să-mi bat capul cu atâtea detalii…!

CE ESTE ȘI DE CE ESTE MARGO?

MARGO este un Software de gestiune a tuturor operațiunilor dintr-o firmă. Mai citiți o dată și înțelegeți că asta nu se aseamănă cu niciun CRM (Gestiunea/Managementul Relațiilor cu Clienții) sau ERP (Planificarea Resurselor Întreprinderii) de pe piață. De ce? În primul rând pentru că este o combinație a ambelor software-uri -pentru care plătești în mod normal un abonament costisitor pentru fiecare în parte, iar în al doilea rând pentru că este o combinație a celor două sisteme plus încă a multor altora. Este un software personalizat din nevoie iar apoi îmbogățit cu scenarii de uz posibil al unei firme.

Acest software se va ocupa deci de gestionarea materialelor și a instrumentelor din stocul tău, de înregistrarea clienților tăi (cu tot cu varii categorii despre tip de client, domeniu, categorie…), alocarea sarcinilor pe fiecare tip de angajat cu seturi de permisiuni pentru fiecare în software-ul acesta, newslettere, hosting de imagini și video ca prezentare (în Cloud, presupun eu așa…), contabilitate, orar, urmărirea comenzilor și tag-uirea fiecăror sarcini cu diferite cuvinte cheie ușor de interogat pe viitor… Spuneți-mi voi o treabă din compania voastră și programul ăsta o va face!

Cu alte cuvinte, vei avea arhivă solidă pentru orice și vei putea să te întorci la un model de lucru sau la un client anume sau furnizor, vei gestiona peste măsură de eficient căile de comunicație între tine (angajator) și angajat sau între firmă și clienți sau între sarcini interne și statusul lor de fapt (în lucru, trimis, terminat…), vei seta reguli ca administrator pe care colaboratorii și angajații vor trebui să le respecte (adică nu vine fiecare cu stilul său iar când pleacă, personalul nou face altceva…), vei avea o precizie maximă!

E greu pentru angajat să lucreze cu așa ceva? Nu. Pe lângă faptul că va fi loc de instruire de bază, totul va fi atât de simplu de înțeles încât vei apela la acest software în timp cu o manieră lejeră și intuitivă.

Cel puțin, asta ne promite proiectul. Eu sunt mai cârcotaș și mă documentez… Uitându-mă pe Google pe cifra de afaceri a firmelor din Constanța, văd întradevăr că Yuka Mobili a crescut semnificativ în ultimii ani. Așa că…ce-i în mână nu-i minciună! MARGO, mai este și proiect IMM Invest, apropo.

Întreba cineva din public unde se vede proiectul MARGO peste 5 ani. Serghei a spus hotărât că îl vede folosit de către peste un milion de utilizatori. Nu așa a fost creeat, dar așa a fost adaptat în toți acești ani. Îmi doresc din suflet chiar așa să fie!

Urmăriți și voi – peste aproximativ o oră jumate – evenimentul live de lansare. Eu aseară stăteam nemișcat, în picioare, ascultând cu mare interes discursul lui Serghei. Andrei Alexe, video-persoana asta cârcotașă, mă întreba cine m-a pedepsit. Eu eram concentrat însă. Eram atât de concentrat încât smartwatch-ul mi-a afișat o notificare să mă ridic și să fac mișcare. Vreau să văd și azi ce se întâmplă în lansarea live! Găsiți evenimentul pe Facebook, AICI și pagina oficială de internet pe www.margo.ro.

Până una alta, vă las cu un filmuleț de aseară, tăiat și editat și tot într-o mare viteză și de o mare măiestrie de către Andrei Alexe (ce era cândva de foarte mult timp vlogger, când vlogging-ul abia apărea în Lume) și echipa sa de la Digital Passion Videoproduction:

p.s. Vezi evenimentul LIVE, aici.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.