La primul meu Constanța Free Tour, cu bloggeri și videoblog !

Foto via Adrian Siea

Bună diminețuri! Hai să vă povestesc puțin despre ziua mea plină de ieri.

Mi-am început ziua de dimineață devreme iar cum era Duminică, se punea problema de o participare la Alergarea Sanasport. Împreună cu prietena, am alergat ușor către plaja Mamaia și am ratat la mustață poza de grup. Nicio problemă, am mai făcut una la final.

Deși a fost friguț, ne-am simțit bine și ne-a făcut foarte bine mișcarea. Nu știți ce pierdeți, băi! Ne-am grăbit apoi să ajungem acasă pentru a ne pregăti pentru Frozen Free Tour, o ediție specială de Constanța Free Tour, organizată de Diana Slav.

A fost o ediție aparte și am dat un pont de acest eveniment atât membrilor Sanasport (de unde au și venit câțiva) cât și membrilor Blogosferei locale. Videobloggerul local, Andrei Alexe, a venit cu o idee de a filma o astfel de plimbare și a stat în fața mea mult și bine cu un aparat foto și cu un GoPro. Mi-e teamă de rezultatul final…deși știu că face filmulețe bune acest om. Făcea multe mișto-uri iar eu încercam să discut treburi serioase despre istoria locală. Ntz ntz. Din grupul său făcea parte și Andreea, o veche prietenă de cartier pe care n-o mai văzusem de câțiva ani.
Au participat și câțiva fotografi, precum Adrian Siea, Iulian Mila, Radu Niculescu
Mi-au plăcut pozele fotografului pofesionist, Radu Niculescu. Multe sunt făcute pe film. Altele, digitale, sunt din locuri exotice (ca de exemplu, Noua Zeelandă). Impresionante rău. Eram un grup măricel pe străzile Zonei Peninsulare și ne distram dar ne și cultivam. Ba chiar, făceam pe ghizii mai mulți din grup și nu ne plictiseam de informații, având în vedere că unele din ele erau necunoscute multora din grup. Am înghețat destul dar ne-am simțit bine. Am ajuns desigur și pe la Cazino și am încercat să ne ferim puțin de vânt, stând pe “prispa” Cazino-ului, urcând pe trepte. Deodată, o paznică a lătrat la noi că nu avem ce căuta acolo. Înțeleg că poate nu e prea sigur să stai acolo dar putea vorbi mai frumos, având în vedere că mulți oameni sunt turiști. E dezamăgitoare rău Constanța și la acest capitol.
Ba chiar despre asta am și discutat la sfârșitul turului, când ne-am adăpostit vreo 10 persoane în pub-ul London. Am făcut comparații “inutile” între Constanța și alte locuri din lume, unde oamenii chiar știu să-ți zâmbească sau unde oamenii îți răspund frumos la acest zâmbet. Am criticat lipsa de activități sociale din oraș dar le-am dat câteva indicii de grupuri utile locale (book club, cei ce participă la The Hub Constanța, Activiști, Voluntari, șamd…) ce deși sunt împrăștiate în numere mici, există și mai mișcă ceva. Concluzia e tristă dar încercăm să căutăm o luminiță la capătul tunelului. Asta nu se va schimba însă fără un ciocan dat Administrației Publice. Nu poți schimba ceva în orașul ăsta prin Pacifism. A fost o sesiune de discuții calitativă, cu oameni de calitate! Așa da ieșire!
Prima mea plimbare de acest gen a fost o mare reușită și de abia aștept să vină o vreme mai caldă pentru a deveni un participant “de-al casei” la aceste activități.
O să vedeți poze pe internet în curând iar de filmulețul de prezentare se va ocupa Andrei Alexe.
p.s. Am văzut prin zona vizitată și proiectul QR Code a lui Victor Maxim, pe care am încercat să-l promovez puțin însă lumea nu părea prea interesantă. Grele tehnologiile astea.
Apoi, una din persoanele din grup, a văzut ceva interesant pe lângă Catedrală. Mașinile “sfințite”.

 

Cât de “Pimp” e asta? Gangsta shit! Pe o stradă paralelă am văzut și un Smart cu aceeași “ștampilă”. Deja corupții în sutană nu se mai ascund. Valoarea mea, valoarea mea… “Îmi pare rău” de ăla cu Dacia…
În London a fost frumos (în afară de boxa ce-mi stătea fix în cap, pe care am rotit-o eventual cu fața la perete). Un vin fiert e 8 lei parcă (cam mult), un vin la pahar (rose, rosu…orice…) e vreo 9 lei. Un Ursus Premium era 6 lei parcă iar draft-ul (Grolsch, Peroni…) a costat 7 lei. Parola la Wireless este “1london7”. Cu plăcere!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.