La o Ziua Marinei în mod întârziat și la un tur cu Diana Slav

Astăzi m-am nimerit foarte bine într-o ieșire în oraș. Am prins un soi de rămășiță a Zilei Marinei și o parte din turul istoric al Dianei Slav. Mi-a mers super azi, ce să mai…!

Îi mulțumesc pentru asta colegei mele de muncă, ce mi-a propus ieri să-mi iau liber azi, că ș-așa sunt cam muncit zi de zi. Șăfu’ mi-a dat ok-ul și am rămas liber. M-am nimerit să ies în oraș cu o amică veche (vă prindeți voi…) și uite că tare inspirat am fost să fac asta…

Da da… Deși nu mai am vreun DSLR, bridge-ul meu Canon SX410IS nu e bun doar la zoom ci și de cadre superbe. Și da, nu m-a părăsit ochiul de fotograf ci încă mă consider abil în Fotografie…! Da. Mi-au murit lăudătorii. RIP.

Mi-a plăcut ediția asta a ziua Marinei, în sensul văzut de mine. Ajuns mai târziu la fața locului (mult mai târziu), fără mulțime și fără baia de mulțime a lu’ Băsescu și poze la câteva nave și veliere și aia e! Chiar decent! Foarte tare! La Cazino se intra pentru nu știu ce expoziție, dar nu aveai voie să-l vizitezi în totalitate. Mai bine îl țineau închis, zic și eu…

Am mai stat la o bere pe la Arabica din zona peninsulară (ah, e cafenea? ups…) și apoi am mers spre casă. Am dat prin parcul Fantasio de Victor Maxim. Plănuia ceva vizavi de următorul eveniment FITIC și l-am rugat să-mi dea și mie un mail cu planurile sale. Mă bucur că încă mai rezistă să organzieze ceva în orașul trist de la malul mării.

Suindu-mă în autobuz, am trecut pe lângă Tonis Trade și am văzut o mulțime de oameni. Ah, shit, spusese el, amintindu-și de ceva… Turul Diana Slav de Ziua Marinei… Știam de el, dar nu credeam că o să-l prind. Am coborât la următoarea stație și m-am întors la Hartă. Cam făceam pe mine, dar speram să găsesc o toaletă ecologică. Nu am găsit. Am rămas însă un timp cu acest tur și m-am revăzut cu Diana, că tare nu mai vorbisem de ceva timp. Făceam mișto-uri gen “iar pe stânga veți observa anticul Cin Cin, cu shaworma sa…”… Hai că mi-era cam dor de ea… Da, am simțit nevoia să zic că făceam pe mine căci m-am ținut până acasă gen o oră… Adică am făcut sacrificii pentru prezența mea la… În fine…

Ca de obicei, multe persoane adunate la fața locului și ca de obicei, Diana avea o poveste de spus despre orice zonă locală. Pentru ediția asta, a ales ca obiect de ghidare un steag al României. Mă impresionează mulțimea de oameni ce umblă așa după ea, căutând un detaliu și o poveste. Bravo ei!

Băi, ce poze mișto fac…! Repet, lăudătorii mei sunt cam zombie-like deja cred…

Așadar, cam asta a fost ziua mea. Când prind liber, uite că am ce să fac. Asta e valabil și pentru voi! Ideea e să vă informați un pic despre evenimentele ce pot să apară prin oraș. A fost o zi bună. Vorba lui Dexter… A good day for science… Nu știu de ce m-am dus acolo cu gândul, însă bănuiesc că se leagă de copilăria mea și de momentele relaxante în care mă uitam la Cartoon Network și cam aia era sarcina mea. Hai că mă surprind și eu de propria-mi stare pozitivă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.