La mulți ani, amețitelor! Nu e ziua Mamei azi!

La multi ani de 8 Martie! Vouă…fetelor și femeilor, nu în mod exclusiv Mamelor! Ziua de 8 Martie înseamnă Ziua Femeii de prin anul 1917, așa că…

Ce-i drept, fiecare țară își vede de treaba sa în situația asta. Multe țări sărbătoresc această zi, multe altele nu. La noi se cânta pe timpul comunismului „E ziua ta mămică…”, la alții se contura o luptă feministă și o marcare a nevoii Femeii de a lupta împotriva injustiției sociale sau politice împotriva acestui sex.

Ziua de 8 Martie este deci o zi de luptă pentru Femeie, o zi în care se cer drepturile egale. O zi de răbufnire și de pahar umplut de la atâtea picături rele. E o zi foarte încărcată emoțional ca istorie, în ciuda faptului că noi o sărbătorim cu drăgălășenii pseudo-artistice și ațe alb-roșii (a nu se crede că nu apreciez orice origine a Mărțișorului…). La fel cum ne batem joc și de ziua de 1 Mai… Ideea se contura în anul 1909, pe 28 Februarie, când Partidul Socialist al Americii a organizat o Zi a Femeii. În anul 2010, s-a dorit o marcare a acestei zi în fiecare an. După ce în Rusia Sovietică femeile au obținut drept de vot, în anul 1917, ziua de 8 Martie a devenit o sărbătoare națională acolo. A fost preluată în anul 1975 de către Națiunile Unite și uite că de atunci s-a tot răspândit.

Ziua Mamei este ceva „nou” în România de prin anul 2010. Asta ca Lege. Da, există Lege pe tema Ziua Mamei și Ziua Tatălui. Noi, oficial, sărbătorim Ziua Mamei în prima Duminică a lunii Mai. Deci în anul 2019, Ziua Mamei pică pe 5 Mai. Ia d-aici, Bergenbier!!! Ziua Tatălui va fi în a doua Duminică a lunii Mai.

Deci mi se pare tare asta cu Bergenbier și Ziua Mamei pe anul ăsta. Presimt că vor apărea chestii comice pe net pe tema asta… Sau ar trebui să apară. Hai, creativilor! Mai lucrați și voi!

Așadar, o mică mare diferență. Eu de aia am felul ăsta de-a fi și de aia zic „sunt” și nu incorectul de „sînt”. Căci mă adaptez, merg înainte, adopt schimbările. Știu că tehnic sunt corecte ambele, dar uite principiul din spatele adoptării unei forme noi! În puii mei…! Asta e ideea! Adoptarea Noului! Schimbarea… Evoluția.

Istoricul ăsta descris e diferența între oamenii blocați în timp și cei care progresează. Și e important să știm mai multe despre ceva din trecut și ceva la care ne raportăm oficial azi. Look at me… Dând lecții femeilor de ziua lor de luptă! Tipic masculin, nu? Sau poate zic în mod egal ceea ce ar zice orice sex cu gândirea mea, în privința acestui aspect…

Hai… La mulți ani, Femeie! Mamă, tu mai așteaptă…!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.