La Constanța, școala este de asemenea…virtuală!

foto via start-up.ro

Un proiect care atrage din ce în ce mai multă atenție, a fost pus în practică în orașul Constanța de către deja renumitul psiholog local Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic “Marea Neagră”. Cot la cot cu soția sa, Cristina – ce activează de asemenea în domeniul psihologiei și cu sprijin primit de la Telekom România, Adrian a reușit să pună pe picioare un proiect-pilot pentru o școală cu adevărat Altfel.

Proiectul se numește “Camera Virtuală” și se traduce prin adaptarea copiilor la noua senzație pe care o reprezintă școala, sala de clasă, colectivul și alte elemente din primul contact cu elementele incipiente ale mediului școlar, prin utilizarea unei căști VR și a unui software specific. Lansarea proiectului a avut loc în data de 15 Mai 2017 la sediul Centrului Psihologic sus numit, cu sprijinul doamnei director Nico Bercaru și copii din clasa pregătitoare a școlii Nicolae Tonitza din Constanța. Programul permite interacționarea virtuală cu mediul școlii primare și simulează varii situații/lecții apărute în cadrul acestui mediu. Copii au fost deschiși și s-au declarat fascinați și nerăbdători de a trece din mediul virtual la cel real. Proiectul își dorește ca până în luna Septembrie a acestui an să ajute aproximativ 500 de copii să beneficieze de aceste lecții inedite.

Găsesc acest proiect a fi util într-o societate ce consideră greșit că merge și așa și ai cărui foști copii, acum adulți sau părinți chiar, consideră că ei n-au avut un astfel de ajutor pe timpul lor și că ei au ieșit totuși bine în Viață. Sau “au supraviețuit”, cum spun mulți. I-aș ruga să se mai uite o dată în oglindă și să mediteze mai atent asupra acestei atitudini.

Găsiți reportaje video pe tema asta pe mai multe posturi Tv, inclusiv unul aici, de la Antena 1. Avem nevoie de multe astfel de proiecte în această societate ce-și neglijează copii și în această societate în care elevii săi devin din ce în ce mai violenți sau descurajați de mediul de învățământ românesc.

Adrian Gemănaru a ieșit mult în evidență în ultimii ani, participând în varii acțiuni și organizând varii acțiuni. Cea mai recentă acțiune a sa a fost organizarea Ultramaratonului pe nisip pe nume Alerg pentru Autism. Am participat la eveniment și am scris despre acesta aici. De asemenea preluată de Presă a fost și realizarea sa de a creea un trotuar senzorial, destinat copiilor cu nevoi speciale. Citiți despre asta, aici. Înainte de asta, auzeam prin Presă de asemenea de terapia cu delfini susținută de către Gemănaru, proiect realizat tot pentru copiii cu autism.

L-am surprins de asemenea în poza de mai sus pe când participa la Maratonul Nisipului, ediția din anul 2016, unde și-a propus să alerge în continuu 84 de Km, tot pentru un scop nobil. În anul 2015 a fost nominalizat la World Autism Festival din Canada.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.