Întreabă Lumea dacă merită să cumperi Samsung Galaxy J5…

samsung j5 endomondo

Sunt câteva telefoane mobile pe care am pus ochii de ceva timp, dar dacă sunt prea scumpe, mă rezum la ceva ieftin și bun. Culmea, tot ce mi-a plăcut a fost de la Samsung. Eram „Nokia Fan” cândva, dar…s-au schimbat vremurile.

În acest caz vorbesc mai degrabă de achiziția Mosei. Aceasta și-a cumpărat acum câteva luni un Samsung Galaxy J5, la recomandarea mea. Am analizat aspectele tehnice și mi-a rezultat a fi o decizie inteligentă. Oftez acum când o observ bucurându-se de acest telefon, căci eu încă am rămas la vechiul meu Samsung Galaxy s Advanced, ce rula săracul pe Android 2.3.6. Cu toate astea, a făcut față cu brio unor solicitări sau unor aplicații. Bateria m-a enervat mereu.

De exemplu, mie îmi place să folosesc telefonul mobil ca instrument de motivare a nevoii mele de mișcare fizică. Mosa de asemenea îl folosește la alergare. Un telefon vechi, cu un Android vechi, o să-ți facă probleme eventual. La 2.3.6 meu, am pățit de curând ca GPS să nu mai facă față. De exemplu:

alergare telefon razna endomondo

Mi-am dat seama în sfârșit cum să-mi upgradez versiunea de Android la 4.1, dar tot nu e prea bine. Se vede schimbarea și îmi place, dar tot e cam lent iar de baterie nu mai zic…

Pe de altă parte, J5-ul Mosei e meseriaș! Are Android 5.1, are Quad-Core de 1.2 Ghz și mai ales o baterie de 2600 mAh (față de 1500 mAh cât are al meu). Joci un Pokemon pe ăsta de nu mai știi de tine! Chiar se vede diferența, inclusiv cu Wi-Fi-ul pornit des. Uitați-vă neapărat la baterie când vă cumpărați un telefon! Mai ales un Smartphone, care consumă bine de tot resurse. Ea a dat 900 de lei pentru J5, acum câteva luni. Acum costă mai puțin. De exemplu, la Evomag dai doar 749 de lei pentru un Samsung Galaxy J5, în această perioadă. Endomondo pe telefonul ăsta nu te arată ca și cum ai fi Iisus pe lac…

samsung galaxy s7 evomag

O alegere interesantă ar putea fi și noul Samsung S7. Costă mai mult, dar arată elegant și se mișcă foarte rapid de asemenea. Există și varianta Edge pentru el.

Cel mai important factor la acest telefon îl reprezintă acela de a fi water resistant. Mi-ar fi prins bine telefonul ăsta când m-a prins ploaia pe munte. Ce-i drept, într-o piscină i s-ar anula anumite funcții (meniul interactiv, capacitatea de a apela…), dar un selfie tot poți să faci sub apă. Sau… poți să filmezi sub apă! De fapt, capacitatea asta e mai mult de protecție, în caz că verși ceva pe el sau dacă îl scapi în apă. Poate fi scufundat până la 1,52 metri adâncime și lăsat acolo până la 30 de minute. Camera foto este genială, cum era de așteptat. Are câteva funcții ce-ți mai strică din calitate, dar per total este ceva făcut foarte bine. Display-ul clar te va impresiona. La fel pot spune și despre J5. Bateria S7-ului este și mai bună, de 3000 mAh și poate fi încărcată de asemenea printr-un dock Wireless. RAM-ul e foarte util, permițându-ți să faci multitasking.

 

Dacă m-aș uita atent la bani, sigur aș alege J5-ul ca variantă accesibilă, rapidă și ieftină. E puternic, e clar ca display, muzica se aude mai ok ca difuzoarele multor laptop-uri, e rapid și avansat. Dacă vreau un pic mai multă siguranță în fața unor accidente, putere dublă sau dacă vreau să impresionez, neapărat aleg Samsung Galaxy S7.

Din testele mele, văd că există o problemă cu spațiul telefonului J5. Mă obligă să-mi mut diverse aplicații pe card, pentru a putea instala update sau alte aplicații noi. Le muți și gata. Ca să-l conectezi la PC sau Laptop, ai nevoie neapărat de software-ul Smart Switch. Eu l-am instalat pe laptop. Mi-a zis că am nevoie de Update la Software și după un Backup l-am instalat. Pe laptop, prin Wi-Fi, mi-a luat în jur de 20 de minute să fac asta.

samsung j5 software upgrade (1)

samsung j5 software upgrade (2)

Nu-ți schimbă Android-ul ci doar software-ul acestuia. E recomandat. Nu mi-a schimbat mai nimic în telefon. Nu mi-a recunoscut aplicația de Candy Crush (pe care am mutat-o pe SD Card) și zicea să o instalez iar, dar am preferat să șterg scurtătura și să intru la Apps și să o pun iar pe „desktop”. A mers. Ce mă irită indirect la J5? Că nu există o varietate mai mare de huse de telefon pentru acest model.

Per total, e un telefon bun acest Galaxy J5 și de abia aștept să testez cândva și Galaxy S7, mai ales din postura de blogger sau de om interesat de varii aplicații. Sau din postura de scafandru, cine știe…

p.s. Cititorii mei zic că și Xiaomi e interesant și bun. Există și acesta prin lista Evomag.

Despre autor /

6 comentarii

 • Eu mi-am propus să nu mai dau o căruţă de bani pe telefoane doar pentru brand.
  Am Xiaomi acum şi dacă crapă tot ceva de genu îmi voi lua.
  Under the hood is la fel dacă nu mai bune decât variantele brand-uite … şi mai ieftine evident.

  • Joie Negru

   Cum se impaca Xiaomi asta cu aplicatiile generale (Soundhound, Endomondo, Runtastic, Facebook, Whatsapp…)?

   • Nush eu ce zici tu acolo dar merge brici cu social media :D

   • Joie Negru

    Interesant.

 • Mult succes la… numărat paşii!

 • Obsessive13

  Am vazut ca Xiaomi se impaca minunat cu toate, are un prieten si e super incantat de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.