.:: intre servitudine si ingamfare

Aceste doua tipuri comportamentale aflate la extreme (servitudine si ingamfare) pot fi regasite intr-un singur om. Acel om de obicei este numit „prefacut”. Insa daca doar una din aceste comportamente se gaseste in cineva, acel cineva poate fi numit „ignorant si naiv”, poate chiar „prost”.

De obicei servitudinea se vede mai bine la fete, deoarece ele nu stau „bine” cu orgoliul cand vine momentul paselor proaste. Tot ele, ajunse sau gasite undeva la un nivel financiar independent, isi pornesc un moft exagerat care duce la ingamfare. Baietii de orice nivel social sau venit financiar isi asuma riscuri sau se lasa purtati de vant in orice relatie atata timp cat aceasta pare atragatoare sau chiar doar simpatica/adorabila. Pe fete nimic nu le multumeste si poate chiar aceasta nemultumire reiesita dintr-o dorinta de selectie riguroasa duce la o nemultumire generala care se fixeaza in subconstient. Cu alte cuvinte, vor atat de multe lucruri, trasaturi si aptitudini incat ajung sa caute perfectiunea, lucru absurd si periculos pentru o viitoare relatie. Cum perfectiunea e relativa si pur si simplu unica pentru fiecare persoana in parte, persoana respectiva are sanse mari sa n-o gaseasca, astfel traind o viata solitara, chiar daca are sot, copii samd.

Mai simplu: sa luam relatiile banale. Ma iau tot de fete caci la baieti e mai simplu sau neinteresant. Sa scrie o alta fata despre baieti, eu scriu acum despre fete. Am cunoscut multe fete cu atitudine de servitoare, de ultima fiinta de pe pamant, stand cu un baiat pentru ca acela zice ca o iubeste. Chiar daca o inseala, chiar daca-i mai da cate un capac peste freza, o iubeste, ca Dzeu. Asadar fata aia se umileste total doar pentru a ramane cu el. Motivul? De obicei banii, ba chiar mi-am dat seama ca multi din parintii astia preistorici au conceptii demodate si proaste ca fata trebuie sa fie cu baiatul daca baiatul ii asigura fetei un acoperis si un venit bunicel. Astfel parintii sunt vazuti ca un fel de „pimps”, niste proxeneti in adevaratul sens al cuvantului care isi dau fata cuiva care o sa aiba grija de ea cu conditia nescrisa sa ajunga si la ei o parte din beneficiul respectiv. Pimp My Child. Daca nu e strict de bani, motivul e datorita unei iubiri oarbe reiesite din teama. „Eu ce ma fac fara el? Cine o sa ma placa pe mine? Eu nu sunt perfecta, o sa raman singura!” sau „L-as lasa dar nu ma lasa el. Daca o sa-mi fac un prieten nou o sa-l bata si o sa ma bata si pe mine„. Cazuri comune si stupide. Asadar, din frica de necunoscut, multe fete nu-si lasa prietenii abuzivi sau pierde-vara. Ma fetelor, va inselati! Ascultati de nenea Nike si Just Do It! Caci nimeni nu e perfect iar cum omul este limitat in comportament, dati-va seama ca sunt foarte multe fete si foarte multi baieti compatibili cu sistemul vostru de gandire. Limitat nu in sensul rau ci in sensul factual, in sensul matematicii hai.

Ingamfarea. Se afla la partea opusa a acestui comportament de mai sus. Dai de o fata care poate locuieste singura si care are un venit stabil. Varsta? Sa zicem ca 19, 20, 22 de ani. La varsta asta cand „dificil” este categoric un cuvant nelipsit din actiunile zilnice, astfel de persoane independente se cred mai presus de mici neintelegeri si schimba foaia imediat la orice semn negativ. Asta desigur daca iti permite sa faci parte din lumea ei perfect stabila. Caci rar se intampla. Daca eu sunt un tip normal cu anumite reusite insa nici una care sa nu fie descrisa de un teanc de bani in buzunar zilnic si de o masina cu minim 4 cercuri, nu prea am sanse. Marea iubire la aceste persoane coincide in mare masura cu Marele castig financiar. Insa daca nu e vorba de bani, ca deh…ea ii are, e vorba despre rigurozitatea alegerii facute. Astfel de fete se uita dupa tipul ala perfect din Cruel Intentions, ele nu vor ceva mai mic de atat si daca totusi isi calca pe inima sau au fost intrigate putin de tot de ceva istet venit din partea baiatului, ii da o sansa, insa daca nu este totul cum trebuie sau intervine o mica neintelegere, neconcordanta sau cearta, termina imediat relatia cu o raceala care ar ajuta foarte mult Antarticii in perioada asta a schimbarii climatice.

Asadar, doua comportamente total opuse unul celuilalt, doua exagerari. Unul din secretele vietii fix asta e: nu exagera! Orice exagerare duce la pierderea echilibrului. Chiar si daca faci ceva ce-ti place poti s-o dai in bara exagerand, de obicei mai ales din cauza lucrurilor astora o dai in bara. Cel mai bine e sa te bazezi mai mult pe ceea ce simti. Indiferent ca ti-e frica sau ca vrei perfectiune, gandeste-te calm si logic si mai ales simte natural ceea ce defapt vrei si accepta ca poate chiar si necunoscutul iti rezerva momente placute sau chiar o viata fericita.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.