Incendiu în Mamaia și reacția echipelor de intervenție

Ieri am alergat prin stațiunea Mamaia, apropiindu-mă de Club Tenis Idu, am văzut pe partea opusă a bulevardului un fum foarte gros al unui foc ce ardea din ce în ce mai tare. Asta pe la ora 15:40 așa.

M-am apropiat de loc. Focul era în spatele localului Bellagio, la niște terase. Aflăm din Presă că e vorba de un foc la terasa Motor, ajuns apoi și la casa AZA și casa Andreea (vezi și aici). Lumea spune că e pus intenționat focul, pentru asigurare. Lumea e nebună. Dar, mai știi? Fumul înnecăcios s-a mai simțit în zona și la trei-patru ore de la eveniment căci încă fumega. Lumea era adunată ca la urs. Telegondola, nu era oprită încă atunci când filmam eu. Hidrantul din zonă, nu avea presiune bună pentru a fi folosit (conform Digi24 parcă…). În Grecia suntem avansați, doar când ne întoarcem în România pare că ne dispar abilitățile…

Mai întâi a ajuns la fața locului o dubă de jandarmi. Credeau poate că fumul vine de la niște uscați de tinerei ce băgau niște marijuana și erau pregătiți să intervină în mod eroic cu pulanul! Apoi au venit două mașini de pompieri, una dintre care – desigur – era autoscara. Am auzit că au luat autoscara și la un incendiu la subsol acum câteva luni, deci…nu se mai riscă. La fel ca în cazul „autoscara” de pe bd. Mamaia, mă întreb de ce n-au ajuns mai repede pompierii ce se aflau aproape. Adică, în cazul de lângă spitalul Militar se presupune că este o unitate competentă la fix doi pași de zonă, lângă Casa de Pensii. Aici, la doi pași adică lângă JT Water Sports, sunt absolut mereu niște mașini de pompieri ce măcar puteau să formeze un perimetru bănuiesc.

Poza asta e făcută după ce au venit primele mașini de pompieri și după ce am reînceput să alerg înapoi, spre casă. Mașinile astea stăteau pe loc, ca de obicei. Așadar, se poate observa că flota auto de care mulți duc lipsă, în Constanța este folosită pe post de bibelou! Forța ISU Dobrogea!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.