În Constanța se taie copacii doar ca să se cumpere alții noi!

De ce se taie copacii în Constanța în ritm atât de intens? Ca să se fure din bugetul local. De aia! Poate primiți alte răspunsuri, că trebuia și că nu-știu-ce, dar nu. Ca să se fure.

Observasem acum o săptămână sau două cum s-au scandalizat niște constănțeni că se taie copacii abuziv undeva în Constanța. Nimic nou. Este ceva ce se întâmplă deodată de acum mulți ani. Apoi iar o știre că s-au tăiat copaci mari și frumoși din fața Policlinicii de la ICIL. Au zis ei, EXPERȚII, că era cazul, că prezentau un pericol! Fără a se dovedi asta printr-o analiză tehnică a arborelui și a rădăcinii sale, analiză depusă la un soi de dosar unde se notează această tăiere, analiză ajunsă de asemenea pe mâna unei entități imparțiale ce este abilitată în domeniu, aceste „ziceri” sunt false.

Văd apoi prin Presă, în data de 16 Aprilie 2020 vorbele deputatului Stelian Ion în știrea asta. Dezvăluie simplu și direct ce se întâmplă:

Ori de câte ori se taie sau se ciuntește vreun arbore în Constanța, intră mulți bani în buzunarul unui pesedist. Știm cu toții cine a înființat firma Pomacost și faptul că firma Sport Turism aparține unui pesedist, fost consilier județean. Cu cât taie mai mulți arbori, cu atât le intră în cont mai mulți bani. Cu cât arborii ciuntiți sunt mai mari, cu atât suma primită din bugetul primăriei de acești drujbari este mai mare.

Auzi tu ce firmă se ocupă de spații verzi. Se numește Sport Turism. Au înființat-o ei și au zis că poate le iese ceva pe Sport, poate pe handbalul constănțean unde se aruncă bani în draci din buzunarele noastre. Poate pe Turism! O mai punem de o taxă de intrare în stațiunea Mamaia, cine știe! Dacă tot au nimerit la firul ierbii, uite că fix de iarbă și plante s-au trezit că se pot ocupa. Pomacost măcar are un Pom în denumire acolo! Este la țintă! Ah, și-au schimbat și ăștia denumirea? În ce? În Garden Shop? Așa? Ies pe variantă, pe Aurel Vlaicu și vând mai nou ghivece și decorațiuni? Ah, rămân la țâța autorităților locale… Am înțeles.

Poza de mai sus, cu accidentul, am întâlnit-o imediat după ce am citit articolul cu declarațiile lui Stelian Ion. Eu n-am mai văzut accidentul. Am văzut copacii ăia ciuntiți ce mi-au rămas în sânge! N-o să uit ciuntirea aia ce parcă era cea mai evidentă și cea mai de groază pe lângă faleza de la Cazino! GROAZNIC!

Vine apoi încă un articol scurt despre firma de casă Sport Turism SRL. Iar azi, tot cei de la ziarul Replica au fost pe fază și ne povestesc cum Consiliul Județean Constanța vrea să spargă 51.000 de lei din banii noștri pe…lipsa de copaci de la Policlinica 2. O altă cheltuială pe timp de Pandemie și Izolare. Dar încă ce cheltuială, că asta e mai uluitor! Pariu că o să câștige cineva care poate fi dovedit ca fiind un neica-nimeni ca firmă specializată pe domeniu, dar prieten al partidului sau al cuiva de la partid ce-și are înfipte tentaculele în respectiva firmă-fantomă?

Despre autor /

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.