În aceste momente! Porțile Deschise în Dana Militară Constanța!

Zilele Portilor Deschise Dana Militara - 8 August 2015  (1)

Astăzi am tulit-o prin Portul Constanța, la Porțile Deschise a Danei 0, respectiv Dana Militară. Acest eveniment va mai dura azi până la ora 17, așa că fugiți spre locație dacă doriți să prindeți o parte din acțiune! Dacă ați fost prezenți deja, sunt sigur că ați fost încântați.

Fregate, arme, un elicopter 330L Puma, submarinul Delfinul și alte atracții, au putut fi văzute astăzi la fața locului, Mii de oameni au fost prezenți și încă sunt probabil în zonă. Un plus de vizitatori a fost adus de celebrul vas de croazieră MSC Opera, ce a sosit în Constanța pentru a 3-a oară în decurs de aproape fix o lună.

Am venit la eveniment începând cu ora 9:30 cu bloggerii ddumi și Sarius (și mândra sa). Aveam la dispoziție două autobuze militare vechi ce luau pasagerii din zona Poarta 1 spre Dana 0 și viceversa. La intrare în Dana Militară am fost desigur controlați în ghiozdane și genți, căci vobim de…o dană…militară…nah. De la începutul plimbării prin zonă am observat mitraliere, glock cu amortizor și alte arme superbe. Autovehicule specifice, costume de scafandri, elicopter și show-uri populare…sunt câteva din lucrurile văzute la fața locului. Chiar și la ora asta matinală erau deja adunate destule persoane. Fanfara militară și-a făcut numărul, artiștii de muzică populară au tot apărut la fața locului. Îmi plăcea atmosfera, a fost ceva foarte plăcut. I-am văzut și pe cei de la Cercetașii României din Constanța, pe domnul Vergil Chițac (rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân)” și pe alți angajați MAI ce au fost foarte simpatici și utili în procesul de prezentare a echipamentelor militare puse la dispoziția publicului.

Am vizitat chiar și submarinul Delfinul, o navă rusească complexă și impresionantă tare pe interior. Regula fotografierii pe submarin și pe fregate era așa: poze permise oriunde pe exterior, interzise în interior. Asta căci vobim de…o dană…militară…nah. Am mai zis asta, nu? Submarinul este plin de sisteme manuale și automatizate, o adevărată aventură tehnologică a vremurilor de cândva. E unul din cele mai avansate tipuri de submarin de cândva. În Presă e vorbit de rău foarte mult dar odată ce explorezi interiorul, înveți să-l apreciezi și înveți să apreciezi că e în posesia noastră.

Ne-am mai plimbat pe fregata Regele Ferdinand și am evitat 111-ul din cauza cozii. Mulți oameni la fața locului…mulți copii chiar! Cred că 50% din vizitatori erau copii. Mă amuzam la coada de la elicopter, căci erau absolut DOAR copii ce se urcau pe scaun iar eu și ddumi am spart tiparul și ne-am băgat în coadă. Am făcut poze, am pozat…cu arme, ne-am distrat enorm. E un eveniment ce ar trebui să se repete.

Pe lângă acest eveniment din Port, mai există și posibilitatea de a vizita gratuit Muzeul de Marină, cel de lângă Colonadelor, tot până la ora 17. Tot gratuit puteți vizita acest muzeu și în ziua de 15 August 2015, tot în intervalul orelor 9:00 – 17:00. Hai să vedem și câteva poze de azi. Le găsiți și pe Facebook-ul oficial al acestui blog, aici.

Despre autor /

Un comentariu

  • interesant. desi este mult prea cald pentru gusturile mele de iesit afara. iar metalul ala aduce un plus la gradele din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.