În acest week are loc Târgul Național de Produse Tradiționale

În această perioadă, are loc a 3-a ediție a Târgului Național de Produse Tradiționale, eveniment ce are loc în Constanța, stațiunea Mamaia (incinta parcului Aqua Magic), cu sprijinul Inomar Cluster, Aqua Magic, Federația Națională a Producătorilor de Produse Tradiționale, Asociația Țăranii Dobrogeni, AgroTransilvania Cluster și Asociația Poiana lui Ovidiu. Evenimentul are loc între orele 12:00 – 19:00, de Vineri până Duminică, 29 Septembrie 2019.

Acest târg este gândit pentru a închega o tradiție de la an la an cu scopul promovării bunătățurilor specifice a variilor producători din toată țara, ce vin la malul Mării de asemenea cu poveștiile lor și a unor produse sănătoase, atestate tradițional. Vorbim aici inclusiv de delicii precum cașcavalul de Săvinești, lactate și brânzeturi de vacă și capră, fructe și legume de sezon și alte surprize, precum produsele etnice tip ghiudem sau piperchi țârgâsiti (ardei machedonești).

E un eveniment de degustare și vânzare ce aduce pe scena culinară varii vinuri produse în Dobrogea și în țară plus sortimente de palincă, horincă sau țuică.

Astăzi, în cadrul acestui târg, are loc de asemenea și evenimentul Yina aua, Dobrogea! (Vino aici, în Dobrogea!), unde Elena Migit (soția Picurarlului de la Stejaru, despre care scriam aici) vine în cadrul târgului cu povestea satului Stejaru din județul Tulcea și cu o brânză de capră ce reprezintă primul produs dobrogean atestat la nivel național ca produs tradițional românesc, din categoria lactatelor.

Yina aua, Dobrogea!, are loc astăzi, 28 Septembrie 2019, între orele 15:00 – 18:00, în același loc al parcului Aqua Magic. Este un eveniment marca Experiențe Dobrogene.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.