Ilie Rachieru de la RADET cred că se preface…

Ilie Rachieru zis Rachetul este directorul general RADET (ăia cu caloriferele). De curând, a tot lansat declaraţii prin Presă ce sunt de fapt în defavoarea sa, dar el nu ştie asta încă.

Azi, în ziarul Replica, vedem ştirea asta. Problema e că lumea se cam debranşează de la RADET însă făcând asta, ceilalţi care rămân branşaţi rămân de asemenea şi cu un cost mai mare de plătit. Ilie von Foame spune următoarele:  

Nu e normal ca omul care a rămas la sistemul de termoficare să plătească pentru o instalaţie care este comună. În momentul în care au cumpărat apartamentul, au cumpărat cu toată instalaţia blocului. Atâta timp cât instalaţia rămâne funcţională, trebuie să suporte toată lumea.

Tu nu ești normal. Băi, ăştia n-au inventat Roata, ăştia au inventat Blocul!

El o spune în sensul că lumea trebuie să plătească oricum. Ai apartament nelocuit? Nu contează, tot consumi! N-ai calorifere în apartament şi nu eşti abonat RADET…nu contează, tot trebuie să plăteşti la RADET! Omul ăsta ba este prost în logică, ba se preface. Mai spuneau unii că împarţi aceeaşi clădire cu alţii ce îţi încălzesc pereţii şi că de fapt tu le furi căldura lor şi prin asta le violezi dreptul Constituţional la proprietate. Vorbesc serios că aşa au zis la ştiri! Bă, voi sunteţi marţieni? E fix invers! Eu, în apartamentul meu, am tot dreptul să fiu branşat sau nebranşat la un serviciu! Este absolut tot dreptul meu uman! Ah, să zicem că poate provoc o pagubă reală celorlalţi locatari şi nu mai am drepturi multe, dar paguba reală înseamnă să am mizerie în casă şi să pută sau să dărâm toţi pereţii şi să cadă blocul aproape, nu să nu cotizez la un serviciu OPŢIONAL ce nu-l doresc.

Dar RADET nu vede acest serviciu a fi opţional. RADET şi politicienii corupţi din Guvern care îi susţin desigur. Ei zic că eu am cumpărat blocul cu tot cu instalaţiile aferente. Asta ar însemna că dacă toţi au becuri de 60W în afara uşii de intrare, eu n-am voie să-mi pun bec de 100W căci aşa spune legea blocului! Ăştia sunt neghiobi rău. Partea cea mai ridicolă din declaraţia măscăriciului de mai sus este că ceea ce spune relevă de fapt problema propriului lor sistem. Fiind demodaţi, ei încă au sisteme ce nu funcţionează la parametrii epocii moderne! Ei de fapt tocmai ce au confirmat că au probleme cu sistemul lor de distribuire a serviciului! Ce ironic.

E bine că suntem în UE că doar ăia poate ne-ar scăpa eventual de absurdităţi de astea dar oare când se va întâmpla asta cu adevărat? De abia aştept un nou scandal cu Roşia Montana în Constanţa ca să mă strecor şi eu printre protestatari cu un banner pe care să scrie „Um…dar cu RADET ce facem?”.

p.s. Dar cu apa caldă ce tot de la RADET vine ce facem? Pe avizierul din blocul meu scrie că metrul cub de apă este aprox 5 Ron dar încălzirea este de vreo 16-17 Ron pe mc!!! Ne convine şi asta, nu?

Despre autor /

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.