Ies ăștia cu lopata cum ies cu colindul!

În această perioadă, în Constanța și poate prin foarte multe locuri, vedem niște băieți cu lopeți în cârcă. Te ajută ei să-ți cureți aleea din fața blocului! No problem boss, dar…contracost.

Prima mea sarcină pe ziua de azi la serviciu a fost…să dau la lopată. Am eliberat aleea care duce spre spațiul de lucru. După câteva ore, vine la noi la firmă o tanti Polițistă ce zâmbește și spune că trebuie să curățăm aleile de acces căci nah…se dă amendă și chestii. I-am zis că totuși am curățat, dar nu, că trebuie mai bine și că trebuie și pe trotuar, în dreptul firmei, că trece Primarul pe acolo să verifice și să vadă el până la stradă curățat măcar. Zici că trece Președintele! Auzi tu ce teamă pe Polițai! Spune multe și servitutea asta. În fine, ies eu după un timp din nou și continui ce am început de dimineață. A trecut un grup de lopătari pe lângă mine, erau de la Polaris cred. Mă întrebau dacă am nevoie de ajutor. Am zis că nu, gândindu-mă că mă trezesc apoi cu o “factură” pe firmă… Ziceam că poate pot ei să continue pe trotuar, mai încolo de porțiunea de care mă ocupam eu, dar au zis că oricum locatarii din zonă trebuie să se ocupe de asta. E clar… Voiau bani.

După asta, au venit doi tipi cu câte o lopată în cârcă. Mai rrrrromi așa. Antreprenorii ăștia de ocazie. Mă întrebau și ei dacă vreau să mă ajute. S-a dus colindul, a venit lopata.

— Te ajutăm noi dacă vrei…

— Nu, mersi! Am și eu lopată și tot ce trebuie!

— Hai că avem lopeți bune!

Mda, bine. Or fi de la Nike sau Adidas. Mi-am continuat eu singur treaba și am rezolvat situația. Spre sfârșit, a ieșit și un locatar din blocul din zonă cu o lopată după el. Dădea și el în urma mea. Așa, să-mi fure meritele… M-a lăudat o tanti că fac asta, deci tot a ieșit bine tot. Oricum, n-au ieșit mulți la lopată în perioada asta. Poate doar azi, că a venit polițista pe la ei. Greu mai evoluăm… În fine, nu noi cetățenii doar ci Autoritățile care trebuie să aibă acces la fonduri, echipamente moderne și multe multe lucruri. Sunt curios pe mocirla ce va urma, ce vom face…

1 thought on “Ies ăștia cu lopata cum ies cu colindul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.