Iată cum să construiești cu materiale ieftine!

Ora 8 dimineața. Stai deja de 20 de minute în fața magazinului, căci vrei să prinzi pe stoc produsul care te interesează și nici nu vrei să aștepți la casele de marcat prea mult.

Alergi prin clădirea prăfuită cu angajați proaspăt treziți din somn și nu prea sociabili la ora  matinală în cauză și la Casă dai de situația lipsei unui cod, unui stoc, sau a unei încurcături oarecare. Dă-i și așteaptă pentru chemarea prin stația de la Informații pentru singurul angajat pe raion la ora aia… Ba nu. Ai ales să cumperi mai multe lucruri și să le lași la Livrare. Poate îți ajunge mâine sau poimâine. Doamne-ajută! E bine așa? E normal poate, dar se poate și mai bine!

Îmi aruncam un ochi pe conceptul unic în România numit vindem-ieftin.ro, un loc unde materialele de construcții fac scurtătură spre tine și spre nevoile tale.

În Facultate am învățat câteceva despre Economie și despre piața de desfacere și una din problemele eterne și etern costisitoare ce va rămâne: Transportul. Să beneficiezi de un produs x, trebuie să plătești în plus pentru drumul unui Tir/Vapor/Avion din punctul A în punctul B, apoi în mod indirect din cauza unei chirii a unei locații fizice și tot așa. Online, e mai simplu orice! Ajută mult să vezi produsul, să-l analizezi fizic la fața locului și nimic nu se va compara cu asta poate (nu încă), însă pentru materiale de construcții nu poți să dai greș, mai ales în cazuri de cumpărături en gros, unde vezi din prima tangență cu firma ce-ți livrează, ce anume și cum. Adică nu prea ai ce să primești aiurea când comanzi vată minerală, nu? Doar nu primești la schimb vată de zahăr, nu? Sau, nu prea ai cum sa nu înțelegi aspectul de tigla metalica, de exemplu. Dacă te-au captivat de la prima livrare, deja știi la ce să te aștepți și apoi va conta doar comoditatea și prețul redus datorită tranzacției online. E mai ieftin deci să cumperi online. Asta o știm cu toții.

Un adaos de 15-20% ce este în mod normal aplicat la magazine fizice, dispare prin intermediul unui astfel de website iar o garanție de un asemenea procent ca reducere de cost final pentru tine este fix cum trebuie! Sună prea bine ca să fie adevărat? Sună-i! Negociază! Fă-o mai elaborat și totuși mai simplificat decât ai face-o offline, unde un vânzător ți-ar zice simplu: „Nu, nu facem reducere…, astea sunt prețurile noastre!”. Vânzătorul n-are nicio vină aici, căci așa e politica firmei offline, însă dacă se poate mai bine, de ce să nu încerci? Nu vreau să vând eu prin articolul ăsta ceva. Doar îmi dau o părere calculată pe o posibilitate. Realitatea o poți afla tu prin contact direct cu furnizorul, aflând detaliile concrete și prețul per cantitate.

Sau să zicem că te-ai găsit să cauți tamplarie PVC Salamander fereastra ADF pe Google. Dai de un catalog în format PDF ce-ți explică în detaliu opțiuniile și detaliile pertinente. Calitate, Garanție sau Service…dai de toate detaliile astea printr-un click!

Riscul la achiziție este zero. Ne asumăm responsabilitatea și facem totul pentru ca, în final, clienții noștri să beneficieze de o livrare perfectă și rapidă. Garanția și siguranța livrării mărfii o reprezintă recenziile video de pe site, spun cei de la vindem-ieftin.ro.

Este o luptă această ofertă de servicii într-un mediu atât de competitiv, așa că de ce să nu încercăm alternative de un asemenea fel? Ce produse poți găsi aici? De la materiale pentru structură și fundație la acoperișuri și izolații, tâmplărie PVC, amenajări interioare, instalații electrice, termice și sanitare, termoizolații, tencuieli decorative sau amenajări exterioare… Toate aceste lucruri îți vor da posibilitatea și inspirația pentru ceva cu adevărat simplu și direct!

Poate vrei o mochetă, un tapet, o piatră naturală sau plăci OSB…ai de unde alege! p.s. Primul client ce m-a întrebat de OSB m-a făcut să mă duc spre vitrina mea cu cablu USB și să zic că iată-l…! Și el a zis că a zis OSB și nu USB și eu nu știam ce e ăla OSB și hai să sărim peste….

Per total, calitatea muncii tale ține de un preț anume. Un preț oferit, dar inițial și un preț cerut pentru materia primă! E simplu și e pe șleau spus. Vrei ceva ieftin și bun? Desigur că da! Caută-l! Analizează-l! Achiziționează-l și aplică-l!

Ce mi-aș cumpăra eu oare de calitate premium de aici și de ce? Păi…multe! Îmi imaginez și eu ca mulți alții să am o calitate înaltă pentru casa mea sau pentru viitoarea mea casă! Mi-aș dori ceva tehnologic-avansat, sau mi-aș dori ceva plăcut vizual și calitativ ca aspect. Adică…am cam sărit de mult de la faianța albă la faianța cu motive diverse sau în relief. Că e vorba de un cămin de-al tău personal sau spațiu business, am cam trecut de mult la nevoia de personalizare și spirit artistic sau impresionant-vizual adaptat unui spațiu,

Îmi place de-construcția asta a unei construcții arhitecturale. Să zici că ai o casă frumoasă sau o clădire de birouri frumoasă și de fapt asta să însemne pentru mulți detaliul haotic și draconic al atâtor elemente ce alcătuiesc acel spațiu! E ca un joc de logică, să alegi materialul potrivit, cu elementul de completare potrivit și cu tot ce trebuie, pentru a rezulta un aspect final pe gustul tău! E ca o ieșire în oraș pentru a alege un stil vestimentar potrivit. Poate fi de moment, gândit de ceva timp, în pas cu moda sau orice… Asta se aplică și la construcții și la astfel de stiluri ce necesită varii materiale de construcție. E simplu să apelezi la un magazin unde știi cum merge treaba, dar poate că devine și mai simplu și mai ieftin să apelezi la unul cu totul aparte, ce luptă să te impresioneze prin tendința de preț-calitate prin aspecte moderne!

.:: Articol inspirat și scris pentru campania Spring SuperBlog 2019

Despre autor /

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.