Iar au fost luați prin surprindere cârciumarii din Mamaia!

foto via info-sud-est

Vine Guvernul în sfârșit cu niște vești bune pentru cârciumarii din stațiunea Mamaia și ei rămân împietriți și zic că…nah…ei…nu se așteptau să…dar nu se poate atât de repede să… Ca de obicei!

Cică de la 1 Iunie 2020, adicălea pe Lunea ce vine, Guvernul a dat liber la deschis terase. Cei mai fericiți și entuziaști dintre cârciumari trebuiau să fie cei din stațiunea Mamaia, pregătind din timp o potențială deschidere a afacerii. Dar, nu. Ei încă își cârpesc terasele. Unii dintre ei. Altele, arată exact ca în poza de mai sus, din anul 2014, tot din stațiunea Mamaia. Da da, am zis ALTELE, adică multe!

Noi suntem praf la capitolul Turism. Am mai zis-o. Se fac bani frumoși din asta pe la noi, dar suntem praf. Eu am alergat zilele astea prin stațiune și era plin de oameni. Plin ochi! Terasele însă n-au cum să deschidă. Unii însă, munceau de zor la ele, punându-și cel mai probabil ospătarii să dea cu pensula pe varii construcții din lemn. Alții au lăsat totul de izbeliște și jur că fix ieri mă întrebam când oare se vor apuca de treabă și dacă vor avea timp să-și pună pe picioare terasa în timp util. Uite că timpul ăsta va fi de Luni și doar unii vor fi câștigați. Restul, vor deranja turiștii sosiți buluc la Mare, cu cârpelile lor grăbite de ultim moment.

Asta înseamnă să n-ai treabă cu Turismul ci doar să vrei să faci bani din ceva. Asta înseamnă proasta educație dintr-un sistem economic, o educație pe care trebuie s-o dea un Minister printr-o Instituție regională printr-o Instituție locală, printr-un patronat local. Să nu aibă voie să facă Turism cine nu știe ce înseamnă asta! Eu n-aș avea voie să fiu Medic, nu? Păi…logic! Dar, nu se face nimic și an de an asistăm la un șantier etern ce este stațiunea Mamaia. O ofertă oferită prost, dar prost nu e cine cere, nu? Așa turiști așa servicii…

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.