Ia gata cu Carantina în Constanța!

foto via radioconstanta.ro

Municipiul Constanța a intrat într-o Carantină prelungită din data de 18 Decembrie 2020 pentru încă 14 zile. Asta înseamnă că noi până la 2 Ianuarie 2021, trebuie să respectăm niște reguli specifice. Faza e că unii șmecheri sunt mai deștepți iar unii corecți sunt mai proști.

Conform Constituției României, toți suntem egali în fața Legii. S-a dovedit clar că nu ăsta e cazul și chiar ar trebui să schimbăm și Constituția dacă tot nu se respectă nimic și să fie și nulă de drept orice sancțiune sau pedeapsă dată pentru o faptă pentru care altul a scăpat!

Păi noi suntem în Carantină și n-avem voie să ieșim de colo colo, dar unii o fac totuși. Pentru cei corecți e greu să încalce Legea, căci au o teamă psihologică mai mare decât felul psihologic de-a fi al altora care „trișează”. Presiune extra mai este și atunci când iau niște decizii moderate pentru a nu încălca Legea iar la Tv văd cu stupoare că unii și alții își fac de cap fără a fi sancționați. A încălca Legea în România a devenit ceva arbitrar.

Păi cum adică ies alpiniștii vieții să facă baie în mare de Crăciun în plină Pandemie și într-o zonă Carantinată și cu restricții în vigoare? Ce au trecut pe declarație? Sunt și persoane publice, e un act făcut public chiar de către ei, dar amendă…zero barat. Cum să nu zici că Poliția e coruptă? Nu proastă, nu oarbă ci coruptă de-a dreptul. Apoi lumea se adună buluc la Catedrală în zona Peninsulară din Constanța și se adună în număr interzis de Lege prin Carantină și stând înghesuiți contrar-Legii aplicabile în Carantină și cu mască pe bot doar când și când, fiind FILMAȚI de către Biserică nepurtând masca așa cum trebuie și încălcând Legea în fața căreia se presupune că TOȚI suntem egali… Unii din așa-zisa Presă locală zic că poliția și pumnii-mei-n-au-minte zis Jandarmii au „descins” la slujbă, dar și alții din așa-zisa Presă locală zic că Poliția de fapt NU a aplicat amenzi la slujba ilegală. Păi nu-ți vine să-i bați pe toți în gură și să le mai dai și cu Spiritul Crăciunului în mecla pe jumate acoperită de masca de protecție?

APOI, mai vezi (tot PUBLIC) că sunt mulți Constănțeni care au împânzit pârtiile din Sinaia!! Vezi și la Tv la Digi24 și peste tot că sunt oameni din toate zonele pe la Munte. Adică eu sunt mai prost că am vrut să fiu în regulă și în conformitate cu Legea impusă de Carantină și am stat acasă? Sunt eu ăla rău acum că nu am vrut să-i ofer iubitei un weekend la munte, nu? Sunt eu ăla care aș primi o replică de la cineva că am fost prost, că Poliția nu îți face nimic oricum, nu? Eu trebuie să fac sport și să alerg pe trotuarele pline de noroi din proximitatea locuinței iar alți deștepți să alerge pe faleza pustie din stațiunea Mamaia, așa-i?…

Dar noi primim raport zi de zi de la IPJ Constanța sau alții că s-au dat sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor epidemiologice. Hai nu zău! Cine îi verifică pe ei oare? Vine apoi noul Ministru al Afacerilor Interne – Bode – și zice el că vrea ca uniforma oamenilor legii să fie din nou respectată. Hai să te vedem, prietene! Ai dovezile în față! Hai să te vedem!

Astăzi, incidența cazurilor în Constanța este de doar 5,17 la mia de locuitori. Suntem singurul oraș mare ce încă este în Carantină. Nu în baza asta ci în baza nerespectării Carantinei cer să se renunțe dracu la toată prostia asta dacă tot n-o facem pe bune și să continuăm să ne facem treburile așa cum vrem și cu mintea împăcată nu cu frica de a fi noi ghinioniștii ce sunt aleși în mod aleator de Legea din România pentru a fi sancționați, în timp ce alții se laudă că sunt curajoși și că oricum pe ei nu-i controlează nimeni! Dacă tot e tocmeală, să fie până la capăt zic!

Despre autor /

Un comentariu

  • Ion

    Ai dreptate, bătaie de joc cu carantină asta. Carantină pentru cei onesti, smecherii nu au probleme, fac ce doresc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.