::: Hypermarketurile te fura la casa

Am auzit de ceva timp ca multe hypermarketuri afiseaza un pret la raft si altul in bonul de casa. Eram de atunci curios daca toti fac asta, si adevarul tinde sa-mi confirme ca da.

Azi eram prin zona Real-ului de pe Mangaliei si am cumparat cateceva. La casa, un nene o intreba ceva pe casierita, de ce este afisat un produs anume cu .99 lei in bonul de casa sau ceva de genul. Sa nu faceti si voi asa! Nu va certati cu casierita, caci ii tineti la coada pe restul oamenilor. S-a simtit alta femeie sa se strecoare pe langa noi si sa se duca sa vada ce anume vrea omul respectiv, luandu-l deoparte, astfel permitandu-ne tuturor din coada sa ne cumparam odata produsele. Cum ziceam, nu va certati, mai bine faceti plangere direct, cu bonul de casa. Pe el scrie si data, si codul de identificare al casierului si tot.

Aparent nenea ala avea dreptate, asta daca se referea la faptul ca produsul sau care costa .65 de lei de exemplu, a ajuns la casa sa coste .99 de lei. In fine, asta e caz fericit, alte produse devin din 5 lei in 7 lei, deci sa zicem ca .99 asta e mai ok. In primul rand, mi-a sarit in ochi o sticla de vin, pe care am cumparat-o stiind ca pretul era 14. 65 lei, sau ceva de genul, oricum nu era 14. 99 lei. Alt .99 e aplicat unor dvd-uri. Erau .35 sau .45 dar nu .99. Mi-am cumparat si niste nuggets. Costau .49 de lei dar mie mi-a pus pe bon .79 de lei si stiu ca nu costau 11. 79 de lei caci am vazut alta punga cu pretul asta pe care n-am luat-o. Plus ca pe bon scrie Nuggets Piept si nu cred ca Nuggets Piept e exact ceea ce am eu, adica una din tehnici este sa inlocuiesti produsul cu unul asemanator dar mai scump putin.

3900 de lei vechi de la un produs, 2900 de la altul, in total cativa lei doar pe un bon. Prin hypermarketuri umbla sute de persoane. Hai sa zicem prin absurd ca se fura doar cu 4 lei de la fiecare persoana. 4 x 100 = 400 de lei. Deci 4 milioane doar de la 100 de persoane care oricum n-au doar 10 produse pe bon cum am eu. Repet, calculul e absurd, e optimist, dar imaginati-va un furt care variaza si este undeva peste 3 lei la fiecare bon, cate milioane pe zi, trecute pe sub masa…

Apropo, casierita mea hoata are codul 61511302/3901. Si apropo 2, oare asta sa fie motivul pentru care nu ai voie cu camere foto sau video in hypermarket-uri? Ce e jaful tau de magazin, baza militara sau cumva incerci sa ascunzi ceva? Retorica.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.