Here with you și alte gânduri…

      No Comments on Here with you și alte gânduri…

Muzica ne înconjoară! Vai…ce poetic am fost! N-o zic în sensul poetic sau vag, ci în sensul practic, de zi cu zi. Ascultăm muzică acasă, ascultăm muzică la muncă sau ascultăm totodată muzică pe Maxi Taxi, în drum spre Serviciu sau spre altceva.

Culmea e că deseori, muzica aia e pe fundal și o auzi clar, dar o resimți doar pe fundal în mod principal, fiind concentrat pe alte gânduri sau observații. La muncă – atunci când muncești, acasă – atunci când faci curățenie sau în microbuz – în drum spre muncă, ascultând șoferul pălăvrăgind… Adică asculți muzică, dar mai mult îți asculți vocea interioară sau mai mult îi asculți pe cei din jurul tău în acel moment. Concentrarea ta o ia razna!

Mă amuzam chiar și azi cum am ascultat doi șoferi de maxi taxi vorbind despre vrute și nevrute cu niște clienți ce întâmplător erau și cunoscuți de-ai lor. Primul șofer, vorbea cu un vecin de scară, bărfind la propriu o locatară “nebună” ce nu le dă acces la subsol, să schimbe țevile, căci și-a îngrădit treaba acolo ca să facă beci. E ilegal asta. Ar trebui să acționeze mai ferm!

Al doilea caz, era un alt șofer de microbuz ce vorbea cu niște prieteni țigani pe microbuz despre fel și fel de subiecte de relații și dragoste și totul așa pseudo-cunoscător și în gura mare și de o subtilitate obscenă eșuată intenționat, ca să audă toți clienții și clientele. Ce BD în Acțiune… Circulați cu mijloacele de transport în comun, să vedeți acolo teatru adevărat…!

Așadar, o muzică ascultată se traduce deseori și în acțiuni întâmplate pe fundal și în potrivirea vorbelor muzicii ce prind un contur cât mai interesant prin aceste întâmplări. Eu voiam să zic prin această postare doar că îmi place piesa de mai jos, însă un “Here, with you” prinde un contur așa fascinant când întradevăr neavând treabă cu cineva din jurul nostru, este aici, lângă noi… Servindu-ne fără să vrem o porție dintr-o inteligență interesantă sau precară sau dintr-o istețime de duzină sau una originală… În fine, hai să ascultăm o piesă mișto:

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.